Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

nya funktioner

Youtube Live blir snabbare och enklare

Youtube Live får ett nytt "ultra-low latency"-läge, bättre modereringsverktyg och IOS-användare kan nu sända direkt från Youtube-appen med Apples Replaykit.

Youtube Live är som namnet antyder en tjänst för att direkstända material till sina följare. Nu kommer nya funktioner som ska göra tjänsten snabbare, enklare och mer tillgänglig, enligt ett blogginlägg.

Den största nyheten är möjligheten att aktivera inställningen "ultra-low latency", vilket gör att videoströmmen kör igång med bara någon sekunds fördröjning så att du som sänder i princip kan interagera med dina tittare i realtid. Det här kräver ingen annan insats än att aktivera alternativet i inställningarna inför en direktsändning.

Under en direktsändning kan tittare chatta i ett kommentarsfält som hör till sändningen och nu finns det bättre verktyg för att moderera inläggen för den som sänder material.

Dessutom går det numera att direktsända från Iphone och Ipad från Youtube-appen, tack vare Apples Replaykit. Enligt blogginlägget kan användare nu strömma direkt medan de målar i Procreate, medan de kör i racingspelet Asphalt 8 eller något annat från en app som stöder Replaykit. Med enhetens främre kamera och mikrofon kan du dessutom lägga till dina kommentarer direkt i strömmen.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.