SJ testar 4G Plus på X2000

SJ erbjuder Wifi-uppkoppling på sina X2000-tåg. Nu håller de på och testar utrustning som ska ge snabbare internet till resenärerna.

Tågresenärer som reser med SJ:s S2000-tåg kan surfa via Wifi. SJ själva löser uppkopplingen via mobilnätet och håller nu på testar utrustning som ska ge snabbare internet, enligt ett pressmeddelande.

Den nya utrustningen använder 4G Plus, även kallat LTE Advanced, en teknik som bygger på att man använder flera frekvensband för att förbättra hastigheten, stabiliteten och kapaciteten på datalänken.

SJ utför nu tester på utvalda X2000-tåg för att se så allt fungerar som tänkt.

– Vi hoppas givetvis att testerna går bra, och att vi därmed kan gå vidare och införa den nya 4G Plus utrustningen på samtliga X2000-tåg, säger Jakob Åhgren Thörnblad, ansvarig för snabbtågens kunderbjudanden på SJ.

Att köpa till ett tangentbordsfodral till sin iPad börjar bli en självklarhet och vi har fått testa ZAGGs senaste tillskott på marknaden.

För alla som vill ta med sina äldre högtalaranläggningar in i teknikens nutid kan Belkin snart ha en lösning för att göra dem kompatibla med AirPlay 2.

Skärmkanter krymper och skärmstorlek växer tillsammans med ny skärmteknik är några av nyheterna som förväntas komma med de nya modellerna.

Signify har uppdaterat sin populära fjärrkontroll som är utplacerade i många hem och vars jobb är att styra vår belysning.

Spotify har sedan urminnes tider känns det som ett gratisalternativ där du kan lyssna på musik men med reklaminslag.

Med macOS 10.14 fick vi möjligheten att aktivera automatisk växling mellan ljust och mörkt läge på vår Mac, men nu finns en app som tar det steget längre.