Bixby kommer till Sverige

Samsungs smarta röstassistent Bixby har tidigare endast funnits i USA och Sydkorea, men nu rullas den ut till 200 länder inklusive Sverige.

Samsung Electronics säger i ett pressmeddelande att deras röstassistent Bixby nu rullas ut till 200 nya länder. Tidigare har assistenten endast funnits i Sydkorea och USA och endast på koreanska och engelska. Det är oklart exakt vilka länder som fått stöd för Bixby, men länder som innefattas är bland annat Kanada, Australien, Sydafrika, Storbritannien och Sverige.

Bixby har dock fortsättningsvis endast stöd för engelska och koreanska, men Samsung planerar på sikt att göra den tillgänglig i ännu fler länder, på fler språk, till fler enheter och tredjepartsprogram. Bixby förstår främst amerikansk engelska och kan till en början ha svårt att förstå dialekter, men lär sig dock över tid förstå dig bättre. Kommandon du använder sällan kommer dock att ta längre tid för Bixby att lära sig.

Bixby rullas i nuläget endast ut till Galaxy S8 och S8 Plus. Genom att trycka på den dedikerade knappen på telefonens vänstra sida påbörjar du uppdateringen och aktiveringen av röstassistenten.

Vi snabbtestar

Vid ett snabbtest av Bixby kan vi konstatera att den är något långsammare än Apples röstassistent Siri men samtidigt kan Bixby kedja ihop en rad olika steg och på så sätt utföra mer avancerade uppgifter än Siri. Bixby kan även utföra vissa uppgifter som Siri än så länge inte klarar av.

Dock har Bixby väldigt svårt att förstå svenska namn. Vi utförde Björn Ranelid-testet, det vill säga vi ställde frågan ”Vem är Björn Ranelid?” eller i det här fallet ”Who is Björn Ranelid?” och fick allt annat än rätt svar. Bixby föreslog istället bland annat John Ronald, Beyond on the Load och Your Anomalad.

Bixby är även lite trevligare och mer mänsklig än Siri. Bixby har mer utfyllnadsprat och fler artiga fraser och det känns i större utsträckning som att jag faktiskt har en konversation med någon som ska hjälpa mig.

Det är dock lite tråkigt men väldigt förståeligt att Bixby än så länge inte finns på fler språk och vi kan bara hoppas på att Bixby någon gång kommer på svenska för det är en mycket kompetent och trevlig röstassistent.

För den som vill veta mer om skillnaderna mellan Bixby och Siri rekommenderar vi varmt videon nedan som går igenom en rad olika moment med de olika assistenterna.

Kommentarer
10 svar

Våren börjar titta fram och trots att tekniksläppen har varit få hittills under 2021 så har vi hunnit med en hel del.

Om du är nyfiken på att pröva om gräset är grönare på andra sidan så erbjuder Samsung nu ett sätt att pröva Android i din iPhone.

Dummy-enheter kan vara en indikation på vad vi kommer att få se från Apple och om detta stämmer verkar det som att iPad Mini endast får en intern uppdatering.

Då var det äntligen torsdag och idag har gänget drabbats av förkylningar och är inte i sitt piggaste utförande.

Flera rykten har pekat mot att Apple kan släppa årets iPad Pro i mitten av april och eventuellt kan detta betyda nästa tisdag.

Efter att ha försökt håna Apple det senaste gör Intel en rejäl blunder i en av sina senaste annonser.