Nintendo konkurrerar med Apple om komponenter

Nintendos succé med spelkonsolen Switch kan försätta företaget på kollisionskurs med Apple, i kampen om att köpa upp komponenter för tillverkning.

#Nintendo har hittills rönt stora framgångar med sin spelkonsol Switch, och nu väntas det japanska företaget öka produktionen för att möta den stora efterfrågan. Detta rapporterade bland annat SweClockers igår.

Den ökade produktionstakten gör dock att Nintendo hamnat i en konkurrenssituation med #Apple, gällande att lägga beslag på komponenter från leverantörer. Detta enligt en rapport från Wall Street Journal (kräver inloggning), som också skriver att det är en kamp där Nintendo är i underläge.

Apples stora tillgångar på kontanter gör att de kan förhandla sig till bättre villkor av leverantörerna, genom att köpa upp stora ordrar av komponenter. Därmed kan tillgången bli begränsad för Nintendo.

Kommentarer
5 svar

Mophie har släppt en batteriladdare som är helt dedikerad till Apples enheter och med denna i packningen på nästa tältresa kan du ladda allt.

Våren börjar titta fram och trots att tekniksläppen har varit få hittills under 2021 så har vi hunnit med en hel del.

Om du är nyfiken på att pröva om gräset är grönare på andra sidan så erbjuder Samsung nu ett sätt att pröva Android i din iPhone.

Dummy-enheter kan vara en indikation på vad vi kommer att få se från Apple och om detta stämmer verkar det som att iPad Mini endast får en intern uppdatering.

Då var det äntligen torsdag och idag har gänget drabbats av förkylningar och är inte i sitt piggaste utförande.

Flera rykten har pekat mot att Apple kan släppa årets iPad Pro i mitten av april och eventuellt kan detta betyda nästa tisdag.