Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Microsoft Build pågår för fullt

Microsofts utvecklarkonferens Build pågår nu för fullt i Seattle, och under gårdagens keynote presenterades en rad nyheter.

Precis som Apple och Google håller #Microsoft varje år en egen utvecklarkonferens, och just nu pågår #Microsoft Build i Seattle. Under gårdagskvällen inleddes konferensen med en presentation där företagets vd Satya Nadella välkomnade med nyheten att operativsystemet Windows 10 nu har 500 miljoner aktiva användare.

Det är en markant ökning från de 400 miljoner som uppmättes i september förra året. Microsofts mål är dock att nå 1 miljard användare till 2019.

Utveckling på Mac

Det är dock inte bara sitt eget operativsystem Microsoft satsar på. Även nyheter för Mac presenterades, i form av utvecklingsverktyget Visual Studio som nu släppts till plattformen. Visual Studio har funnits i en förhandsversion under några månader, men kan nu i skarp version användas för att skapa appar för mobiler, Windows eller Mac.

Cortana blir mer kompetent

I övrigt var det röstassistenten Cortana som spelade huvudrollen under presentationen. Microsofts assistent används nu av 141 miljoner användare varje månad.

Microsoft presenterade också ramverket Cortana Skills Kit, som ska låta utvecklare bygga in egna funktioner till Cortana, liknande hur konkurrenten Amazon Alexa fungerar. Där finns närmare 10 000 funktioner som låter användare använda Amazon Echo med företag som Uber och många andra.

Som tidigare avslöjats kommer högtalartillverkaren Harman Kardon att släppa en Cortana-enhet, och under presentationen avslöjades att även HP kommer med en egen enhet. Ett samarbete med BMW och Nissan ska också utöka Cortanas funktionalitet till bilen.

Powerpoint översätter i realtid

En annan sak Microsoft visade upp var en ny funktion i presentationsprogrammet Powerpoint, som erbjuder språköversättning i realtid. Detta påminner om översättningsfunktionen som redan finns i röstchatten Skype, men här är det istället de som följer presentationen som kan få den översatt till sitt valda språk.

Totalt ska Powerpoint få stöd för cirka 60 språk, men de som demonstrerades under presentationen var från engelska till spanska och kinesiska. Funktionen är fortfarande på ett tidigt stadium, men kan komma att bli riktigt användbar.

Microsoft Build pågår till och med imorgon med seminarier, workshops och föreläsningar för deltagarna.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.