Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google Fuchsia går framåt – har gränssnitt

Google arbetar vidare på sitt mystiska nya operativsystem Fuchsia, som nu har ett rudimentärt grafiskt gränssnitt. Den stora frågan är vad sökjätten har för planer för sitt nya system.

Förra sommaren skrev vi om Googles arbete på ett nytt operativsystem, med kodnamnet #Fuchsia. Till skillnad från de nuvarande systemen Android och Chrome OS bygger Fuchsia inte på Linux, utan på en ny kärna som kallas Magenta.

Arbetet med Fuchsia verkar ha kommit en bra bit framåt sedan dess, och nu finns bilder på systemets gränssnitt, publicerat av Ars Technica. Grafiskt påminner Fuchsia i dagsläget en hel del om Googles formspråk Material Design, med ett gränssnitt som är uppbyggt kring olika "kort" med information på.

Som det ser ut blir Fuchsia ett system primärt riktad mot mobiltelefoner och plattor, men det har tidigare spekulerats att det också ska kunna skala väl och fungera med kroppburen teknik och uppkopplade tillbehör. Enligt Googles dokumentation ska Fuchsia dock ta sikte på "moderna telefoner och moderna datorer med snabba processorer, icke-triviala mängder primärminne med olika tillbehör som gör öppna beräkningar". Det låter därmed som att mer specifika och begränsade enheter inte är huvudmålet.

Frågan är dock vad #Google har för planer med Fuchsia, och om det rentav kan vara framtidens ersättare för Android eller Chrome OS. En möjlighet är att Google vill slippa vara bunden till Linux-kärnan i sina tidigare system, och därmed få fullständig kontroll över sin mjukvara. Förhoppningsvis kommer Google att avslöja mer detaljer under sin utveclarkonferens I/O som går av stapeln nästa vecka.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.