Tesla gör solpanel för befintliga tak

Tesla gör inte bara elbilar, utan även batterier och solpaneler för hemmet. Nu har bolaget visat upp en ny panel som kan monteras på befintliga tak.

#Tesla är förmodligen mest kända för sina lyxiga och åtråvärda elbilar, men företaget har även en satsning på energi i hemmet med sitt väggmonterade batteri och solpanelstak. Det sistnämnda kommer enligt Teslas vd Elon Musk bli tillgängliga för beställningar i april.

Alla husägare är dock knappast villiga att installera ett helt nytt tak, eller har möjlighet att göra det. Därför har Tesla nu presenterat en fristående solpanel som kan monteras på ens befintliga tak. Panelen är tillverkad tillsammans med Panasonic, och enligt Electrek ska produktionen inledas i sommar.

Jämfört med Teslas integrerade soltak är den nya panelen givetvis mer skrymmande, men ändå betydligt mer diskret än andra fristående solpaneler på marknaden. Givetvis utlovas integration med Teslas batteri Powerwall.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
4 svar

För alla som vill ta med sina äldre högtalaranläggningar in i teknikens nutid kan Belkin snart ha en lösning för att göra dem kompatibla med AirPlay 2.

Skärmkanter krymper och skärmstorlek växer tillsammans med ny skärmteknik är några av nyheterna som förväntas komma med de nya modellerna.

Signify har uppdaterat sin populära fjärrkontroll som är utplacerade i många hem och vars jobb är att styra vår belysning.

Spotify har sedan urminnes tider känns det som ett gratisalternativ där du kan lyssna på musik men med reklaminslag.

Med macOS 10.14 fick vi möjligheten att aktivera automatisk växling mellan ljust och mörkt läge på vår Mac, men nu finns en app som tar det steget längre.

Då var det torsdag igen och det betyder ett nytt avsnitt av er Apple-doftande podd Macradion.