Carplay kommer till Scanias lastbilar

Scania meddelar att framtida lastbilar kommer vara utrustade med Apples smarta biltjänst Carplay.

#Scania meddelar att det nya infotainmentsystemet i Scanias nästa generations lastbilar kommer att vara försedd med Apples smarta biltjänst #Carplay. Detta gör Scania till bland de första i branschen att erbjuda #Apple Carplay i sina tunga lastbilar.

Stöd för Apple Carplay kommer i juni år år och även tidigare enheter kan uppdateras så tillvida att de har stöd för röstigenkänning. Björn Fahlström som är vice ordförande och produktansvarig på Scania Trucks säger i ett uttalade att:

– Genom att presentera den här funktionen erbjuder vi ytterligare förarkomfort och ökad säkerhet. För lastbilsförare som tillbringar mycket tid bakom ratten är allt som gör livet på vägen lättare och säkrare högst uppskattat. Det här är ytterligare ett exempel på hur Scania fortsätter att erbjuda nya integrerade tjänster och funktioner i sin nya lastbilsgeneration.

Funktionerna som det kommer finnas stöd för i Scanias framtida lastbilar är:

  • Integrera iPhone med infotainmentsystem i Scanias lastbilar

  • Enkel anslutning som speglar Apple-enheter automatiskt

  • Röstkontroll via Siri

  • Enkel åtkomst till appar och andra funktioner såsom telefon, musik, meddelanden och karta

  • Allt från telefon till navigationsverktyg kan användas utan att ta blicken från vägen

Mophie har släppt en batteriladdare som är helt dedikerad till Apples enheter och med denna i packningen på nästa tältresa kan du ladda allt.

Våren börjar titta fram och trots att tekniksläppen har varit få hittills under 2021 så har vi hunnit med en hel del.

Om du är nyfiken på att pröva om gräset är grönare på andra sidan så erbjuder Samsung nu ett sätt att pröva Android i din iPhone.

Dummy-enheter kan vara en indikation på vad vi kommer att få se från Apple och om detta stämmer verkar det som att iPad Mini endast får en intern uppdatering.

Då var det äntligen torsdag och idag har gänget drabbats av förkylningar och är inte i sitt piggaste utförande.

Flera rykten har pekat mot att Apple kan släppa årets iPad Pro i mitten av april och eventuellt kan detta betyda nästa tisdag.