Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Galaxy S8 kan låsas upp med foto

Samsungs nya telefon Galaxy S8 har flera olika sätt att logga in på enheten, bland annat ansiktsigenkänning som dock inte verkar vara särskilt säker.

Förra veckan presenterade #Samsung den länge omtalade mobiltelefonen #Galaxy S8, och bland de många nya funktionerna finns ansiktsigenkänning, som ska göra det smidigare för användaren att logga in på telefonen.

Nu har säkerheten vad gäller funktionen ifrågsatts, efter att en video publicerats där ett fotografi på en annan mobil används för att logga in på Galaxy S8. Videon spelades in i samband med lanseringseventet, och användaren har tagit en selfie som kan användas för att låsa upp S8 efter några misslyckade försök. Videon är publicerad av Youtube-kanalen Idevicehelp.

Möjligheten finns att funktionen kan komma att förbättras med mjukvaruuppdateringar innan säljstart av Galaxy S8 sker senare den här månaden. I ett uttalande till Ars Technica har Samsung också förklarat att ansiktsigenkänningen inte är betrodd att användas för att godkänna mobila betalningar. Detta kräver istället godkännande via fingeravtrycksläsaren eller ögonskannern.

Kommentarer
13 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.