Apple släpper Watch OS 3.2 med nytt bioläge

Apple har uppdaterat mjukvaran i Apple Watch till version 3.2, med bland annat den nya funktionen bioläge.

#Apple har jämte nya versioner av Mac OS Sierra och IOS 10 också uppdaterat #Watch OS 3 till version 3.2. Den nya versionen uppdateras som vanligt via Watch-appen på en parkopplad Iphone, och klockan ifråga måste ha minst 50 procent batteri kvar och laddas under tiden.

Den största nyheten i Watch OS 3.2 är det nya "bioläget" som det tidigare rapporterats om. Funktionen heter på engelska "Theater Mode" och avaktiverar helt enkelt att bildskärmen tänds när användaren lyfter armen. Detta kan vara väldigt praktiskt i miljöer där ljuset från klockan annars kan vara störande, som exempelvis på bio eller för dem som gillar att sova med sin klocka.

Med den nya systemversionen får #Apple Watch också stöd för ramverket Sirikit, vilket innebär att Apples digitala assistent kan användas för att bland annat boka en Uber, söka bland bilder, skicka meddelanden och mycket annat. Sirikit kom till Iphone med IOS 10 i höstas.

Har du hittat fler nyheter i Watch OS 3.2?

Apple har haft en app till Android under flera år med namnet ”Flytta till iOS” som ska underlätta bytet mellan Android till iPhone - nu är det Googles tur.

Intel har sakta börjat tappat sin status som ledande processortillverkare och i en ny värld där mindre är bättre tror sig nu processorjätten att de kan återta tronen om några år.

En iMac med större skärm och bättre processor har länge ryktats lansera under pågående år men nu påstås det att väntan blir längre.

Apple fortsätter hitta nya material att använda i sina chassi till iPhone och nu påstås det alltså bli titanlegering.

Mark Gurman tror att Apple kommer att erbjuda Face ID i alla de billigare alternativen inom några års tid.

Det verkar som att Apple är på gång att uppdatera deras skärm Pro Display XDR och den kanske får samma chip som iPhone 11.