Rykte: Tillverkningen av A11 börjar i april

Företaget TSMC börjar kontraktstillverka Apples nästa mobilprocessor A11 i april, enligt en rapport från Asien.

Apples nästa version av Iphone väntas inte förrän i höst, men tillverkningen av nästa generation Apple-designade processorer kör igång långt innan dess. Enligt en rapport från tidningen Economic Daily News inleder kontraktstillverkaren TSMC produktionen av Apples processor #A11 i april, skriver Digitimes.

Dagens Iphone 7 använder processorn A10 Fusion, som har två högpresterande processorkärnor och två med lägre kraft som dock drar mindre ström. Hur A11 är utrustad är i dagsläget okänt, men det verkar troligt att Apple kommer att fortsätta upplägget med totalt fyra processorkärnor. Enligt rapporten kommer dock den nya processorn använda en tillverkningsmetod på 10 nanometer istället för dagens 16 nanometer. Det innebär i korthet en processor med bättre effektivitet och lägre strömförbrukning.

#TSMC är exklusiv tillverkare av A10 Fusion, och väntas vara det även för Apples A11-processor. A11 kommer troligtvis att göra entré i de Iphone-modeller som lanseras efter sommaren, och sedan också i framtida Ipad-modeller.

Kommentarer
1 svar

För alla som vill ta med sina äldre högtalaranläggningar in i teknikens nutid kan Belkin snart ha en lösning för att göra dem kompatibla med AirPlay 2.

Skärmkanter krymper och skärmstorlek växer tillsammans med ny skärmteknik är några av nyheterna som förväntas komma med de nya modellerna.

Signify har uppdaterat sin populära fjärrkontroll som är utplacerade i många hem och vars jobb är att styra vår belysning.

Spotify har sedan urminnes tider känns det som ett gratisalternativ där du kan lyssna på musik men med reklaminslag.

Med macOS 10.14 fick vi möjligheten att aktivera automatisk växling mellan ljust och mörkt läge på vår Mac, men nu finns en app som tar det steget längre.

Då var det torsdag igen och det betyder ett nytt avsnitt av er Apple-doftande podd Macradion.