Skriv ut ditt eget hus på en dag

Ett företag i San Francisco kan på 24 timmar bygga ett litet hus på 37 kvadratmeter med hjälp av en 3D-skrivare.

Kanske kan 3D-skrivare vara en lösning på bostadsbristen? Ett nystartat företag i San Francisco har nämligen använt sig av metoden för att från grunden skriva ut ett litet bostadshus på 37 kvadratmeter. Alltsammans tog 24 timmar, och det som behövde kompletteras manuellt var fönsterrutor, isolering och målarfärg.

Apis Cor som företaget heter skrev ut sitt första hus i en rysk stad, och har dokumenterat uppförandet i en video. Just det här huset är runt, men framtida kunder ska kunna välja vilken form de vill. Enligt företaget kostade huset drygt 10 000 dollar att uppföra, vilket motsvarar 90 000 kronor. Det inkluderar dock inte själva marken huset byggs på, eller inredning.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
7 svar

För alla som vill ta med sina äldre högtalaranläggningar in i teknikens nutid kan Belkin snart ha en lösning för att göra dem kompatibla med AirPlay 2.

Skärmkanter krymper och skärmstorlek växer tillsammans med ny skärmteknik är några av nyheterna som förväntas komma med de nya modellerna.

Signify har uppdaterat sin populära fjärrkontroll som är utplacerade i många hem och vars jobb är att styra vår belysning.

Spotify har sedan urminnes tider känns det som ett gratisalternativ där du kan lyssna på musik men med reklaminslag.

Med macOS 10.14 fick vi möjligheten att aktivera automatisk växling mellan ljust och mörkt läge på vår Mac, men nu finns en app som tar det steget längre.

Då var det torsdag igen och det betyder ett nytt avsnitt av er Apple-doftande podd Macradion.