Apples utspel mot Trump

Apple motsätter sig Trumps beslut att återkalla stöd för transpersoner i amerikanska skolor.

Under sin tid som president utfärdade Barack Obama en vägledning eller en instruktion för hur skolor i USA ska tolka en särskild lag mot diskriminering. Enligt tolkningen ska transpersoner själva få välja vilket omklädningsrum eller på vilken toalett de känner sig tryggast i. Personer ska kunna välja det omklädningsrummet de känner bäst matchar deras egen könsidentitet, oavsett vad som står i födelsebeviset. Nu när Donald #Trump är president har denna vägledning dragits tillbaka och det är nu upp till varje enskild skola att tolka lagen.

#Apples vd Tim Cook har nu lämnat ett uttalande till Axios där han motsätter sig beslutet att dra tillbaka instruktionen. Han säger:

– Apple tror på att alla förtjänar en chans att utvecklas och växa i en miljö fri från stigma och diskriminering. Vi stödjer alla åtgärder för att uppnå en större acceptans, inte mindre, och vi tror starkt på att studenter som är transpersoner borde bli behandlade jämställt. Vi motsätter oss alla åtgärder som inskränker på deras frihet eller minskar deras möjligheter att leva fullständiga liv.

Kommentarer
34 svar

Enligt en läcka på Twitter har Apple en prototyp som påminner om Samsungs DeX med macOS som operativsystem.

Senaste ryktet säger att iPhone 12 blir utan 120Hz tills Apple har förfinat tekniken tillräckligt. Den höga uppdateringsfrekvensen tillsammans med hög upplösning blir troligtvis en för hård smäll mot batteritiden.

Apples utvecklarkonferens WWDC är över för denna gång men är vi nöjda eller besvikna? Det är den stora frågan.

Har du ett familjeabonnemang fast ni bara är två i hushållet så går det nu att komma lite billigare undan.

Apple Arcade debuterade tillsammans med iOS 13 förra hösten och verkar ha det svårt att behålla sina abonnenter, så nu ändras strategin.

Igår fick åtta app- och spelutvecklare ta emot Apple Design Award och två av dem är svenskar.