Marknad

Köp och sälj i 99macs marknad
1

En undersökning från ett amerikanskt analytikerbolag visar att användare av Samsungs Galaxy-telefoner använder Samsungs egna appar mycket sparsamt.

Apple har gjort en ny reklamfilm som visar hur Iphone 5S används i olika situationer, bland annat för att skapa musik, spela in film och läsa skyltar.

Utifrån de senaste ryktena om Apples kommande Iphone-modeller har designern Martin Hajek tagit fram nya konceptbilder.

Vittnesmål i den pågående rättegången visar att Google erbjudit sig att hjälpa Samsung med försvaret kring vissa patent, och att betala en del av skadeståndet om bolaget skulle förlora.

De senaste modellerna av Airport Extreme och Time Capsule får en säkerhetsuppdatering relaterad till buggen Heartbleed. Ägare av enheterna som har funktionen "Tillbaka till min Mac" aktiverad bör uppdatera snarast.

Apple ger nu alla sina användare möjlighet att ladda hem och testa betaversioner av OS X genom ett nystartat program. Det som krävs är registrering via Apples webbplats.

Tack till joakimo för detta #nyhetstips!

Apple förbättrar bland annat fingeravtrycksigenkänningen med Touch ID i senaste IOS 7.1.1 som släpptes under tisdagen.

Tack till kenjon för detta #nyhetstips!

Spelet Monument Valley klättrade snabbt på topplistorna med sitt säregna utseende och de till synes omöjliga banorna. 99mac intervjuar designern Ken Wong om arbetet bakom.

Agilebits har uppdaterat sin populära lösenordshanterare 1password för både IOS och OS X. För Mac finns nu även senaste versionen tillgänglig på App Store, dit den förra uppdateringen aldrig kom.

Användare på Reddit och säkerhetsforskare har upptäckt skadlig kod som är designad för att stjäla Apple ID:n från IOS-enheter upplåsta med jailbreak.

RÄTTEGÅNG APPLE VS SAMSUNG

Samsung värderar Apples patent till 253 miljoner kronor

Samsungs skadeståndsexpert har värderat Apples skadestånd till 253 miljoner kronor, betydligt mindre än de 14 miljarder Apple kräver.

Läckta specifikationer på Intels nya version av Thunderbolt visar att anslutningen kan få dubbelt så snabb överföringshastighet som idag.

Apple gör reklam för sitt miljöarbete i engelska upplagan av Metro, och passar på att leverera en känga till konkurrenten Samsung.

Nu täcker varumärket Apple också smycken och klockor i en del länder. Företaget förväntas lansera en smart klocka mot slutet av året.

Nya rykten om den kommande Steve Jobs-filmen gör gällande att Leonardo DiCaprio är påtänkt för rollen som Jobs. Regissör kan bli Danny Boyle.