Marknad

Köp och sälj i 99macs marknad
1

Apple redovisar en stark försäljning under sitt fjärde kvartal, med intäkter på motsvarande 302 miljarder kronor, mycket tack vare Iphone 6 och Iphone 6 Plus.

Som utlovat har Apple idag lanserat den första större uppdateringen till IOS 8. Version 8.1 innehåller flera förbättringar, och finns nu tillgängligt.

Enligt obekräftade uppgifter använder kinesiska myndigheter en falsk inloggningssida till Icloud för att samla in användarnamn och lösenord från kinesiska Apple-användare.

Apple har skickat ut ett mejl till alla som testat de publika betaversionerna av OS X Yosemite där användare tackas för hjälpen, och påminns att installera den skarpa versionen av systemet.

Apple lanserar idag sitt mobila betalsystem Apple Pay i hemlandet USA, men mycket arbete återstår säger Apples ansvarige chef Eddy Cue.

Microsoft planerar att inom några veckor släppa en kroppsburen enhet med hälsofunktioner och stöd för flera olika plattformar.

Dropbox har uppdaterat sin IOS-app med stöd för Touch ID och optimerat gränssnitt för Iphone 6 och Iphone 6 Plus.

Inför lanseringen av IOS 8.1 idag har Bilder-appen dykt upp på webbplatsen Icloud, och fungerar för de som använder betaversionen av 8.1.

Apple öppnar sin första butik i Edinburgh, Skottland. Öppningen firades på sedvanligt vis, men fick även en lokal prägel med säckpipor.

Ikväll klockan 23:00 svensk tid presenterar Apple siffrorna från sitt fjärde kvartal 2014 via konferenssamtal.

UPPDATERAD: OS X Yosemite är här, och uppdateras enkelt via Mac App Store. Ibland kan det dock vara praktiskt att skapa en separat installationsdisk, till exempel för den som ska installera på flera datorer. 99mac visar hur du skapar en startskiva.

Dagen efter Apples event pratar Jakob Nilsson och Ida Lindkvist om vad som presenterades och vad de ser mest fram emot att börja använda.

99mac har installerat OS X Yosemite och kikar i det här bildpselet på några av förändringarna jämfört med OS X Mavericks. Dela gärna med dig av egna bilder i kommentarerna nedan.

Apple har uppdaterat flera av sina appar efter lanseringen av OS X Yosemite, bland annat med stöd för funktionen Handoff.

Apple nämnde inget om det på sin presskonferens under torsdagen, men Ipad Air 2 innehåller ett Apple SIM-kort som fungerar med flera operatörer.