Sökes: USB wlan för Mac OS + Ubuntu

Tråden skapades och har fått 8 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Till jobbet. Vi kör mest Mac, de Wintendoburkar som finns har redan fast eller wlan uppkoppling mot nätverket, men jag har "blessed" några äldre burkar med Ubuntu (bl.a. för att skriva ut etiketter, packlistor mm). Nu vore det ju trevligt att kunna uppdatera Ubuntu eller låta personalen ta emot mail mm.

Dessutom jag fått in en äldre mac Mac med tillhörande scanner, men alla nätverksuttag är upptagna där jag sitter och den har ingen AirPort. Det är inte ofta vi brukar scannern så snabbare överföring än (teoretiska) 54 mbps behövs inte. Hade varit skillnad om som jag för några år sedan dagligen scannade bilder till klädeskataloger, personaltidningar och broschyrer

Alltså söker jag en prisvärd USB wlan sticka som snackar med OS X och Ubuntu. Har fått tips om ralink chip för Ubuntus del... :rolleyes:

Ralinkchippet funkar fint med OS X med.

http://www.ralinktech.com/supp-1.htm

Suveränt, tack för hjälpen!

*letar reda på ralink-baserade produkter* --> http://ralink.rapla.net/

Fick tips om denna. Sweet.

http://www.dlink.com/products/?pid=334

Denna D-link DWL-G122, fungerar den direkt man kopplar in den i Macen eller måste man köra någon installerare? Vilka versioner av Mac OS X är det som den fungerar med?

  • Medlem
  • TÄBY
  • 2006-07-07 07:03

Datorn med scanner skulle du kunne fixa en liten desktop-switch till så fick den snabbt och bekymmersfritt nät.

HP Procurve 408 är en lämplig burk som dessutom har bra garanti och kvalitet.

  • Medlem
  • International user
  • 2006-07-07 07:34

Jag har forskat lite i det där. Skaffade en USB-moj från Planex för en treuhundring, den funkar perfekt på Macar med USB och USB 2.0. Jag har den till en gammal PM MDD. Den är alltid online, efter omstart och vila. Rekommenderas varmt.
De som kommer från D-Link etc verkar inte fungera lika bra. Jag hade dock lite problem med att få den att funka först, men det var mest för att jag är för dum. Det finns en tråd om det här på 99mac.
http://www.tradium.se/planex/webshop/?mod=product&cat_id=2&product_id=22
Webshopen funkar dåligt, men man kan ringa också.

Tack för den länken Konrad. Nu kommer det troligen att beställas ett par sådana.

Finns det några andra känt Mac-vänliga chipset, där det finns såna där bra sidor som listar produkter? Och funkar de lika bra i andra former än USB? T.ex. PCMCIA?

1
Bevaka tråden