Dela min PCs internet över bluetooth?

Tråden skapades och har fått 10 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Går det att koppla upp min MacBook på min PCs internetanslutning (ethernet) över bluetooth? Då skulle jag slippa köpa en trådlös router (som jag enligt UUs regler inte får använda).

Red: använda lades till.

Ja, det går. Jag vet inte hur dock...

Tack! Det var ju bra att det går... Någon som vet hur?

Googlade lite...

http://www.pc-counselor.com/How_to/bluetooth_network.htm

Det handlar om hur man gör samma sak fast med en PDA och en win-burk. Borde inte vara så mycket skillnad mer än hur man ställer in "PDA'n" (macen).

Jag försökte med en liknande guide och grävde lite i MacBookens inställningar. Jag lyckades lägga till en Bluetooth Networkdelning i Windows. Då gick det plötsligt inte att komma åt Internet, även om vi var uppkopplade med LAN. Jag är så trött på Windows - allt är så opedagogiskt och fult. Jag vill ha en iMac nu, så jag kan slänga ut "burken" under skrivbordet. Orkar inte försöka få det att fungera - blir nog olaglig istället.

Men på vilket sätt är en trådlös accesspunkt olaglig?

  • Medlem
  • Sundsvall
  • 2006-06-06 16:07

Att dela ut Internet via bluetooth i OS X är inga problem allafall.
http://www.macosxhints.com/article.php?story=20021103062212288

Däremot tvärt om vetefan.

Tänk på att hastigheten över bluetooth inte är någon hit...

irrelogical: universitetet tillåter inte trådlösa accesspunkter för att varje hushåll bara får ha en dator som är uppkopplad (=socialism). Om man då gar en trådlös accesspunkt, kan de inte kontrollera hur många datorer som använder den, eftersom den delar ut IP:n och själv har ett IP.

Sidde: Vad bra. Önskar att Windows var lika snällt.

Aha, nu klarnar det. Men att dela internetanslutningen via bluetooth är lika illa som att dela den via wlan. Hade jag varit i din sits så hade jag skaffat en billig router och stängt av SSID't (så den inte syns när man söker efter wlan).

Will do.

Fast å andra sidan, vill man vara riktigt diskret så kan man ju använda en trådbunden router. Macen funkar fint som en trådlös dito med, om man inte vill lägga massa pengar på det...

1
Bevaka tråden