Vanliga frågor och svar

99mac arrangerar en mängd olika träffar och aktiviteter över hela landet.
99mac har sedan starten 2001 arrangerat en mängd roliga aktiviteter och träffar - vi är ensamma om att ha arrangerat livesändingar av Steve Jobs keynotes via satellitlänk som exempel.

Macanvändare är unika! Jag har fortfarande inte träffat en macanvändare som är otrevlig! Det är väldigt intressant att man kommer så bra överens med andra macanvändare - kom på en MacPub eller en middag och upptäck detta fenomen själv. Var inte orolig för att komma själv första gången - du är bland vänner och kommer snabbt in i gemenskapen.

MacPub
Den vanligaste mötesformen är MacPub där man bokar plats på en lokal restaurang eller pub och får en chans att träffa andra medlemmar i verkligheten. Dessa har arrangerats i en mängd former men vi försöker styra upp konceptet något under hösten 2006 för att öka besökarantalet och göra kvällarna ännu trevligare.

MacPubar arrangeras regelbundet i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. Vi kommer publicera planerade träffar i vår kalender där du har möjlighet att beställa påminnelse i god tid. Som regel kostar det ingenting att komma en MacPub och ofta kommer lokala sponsorer bjuda på en öl eller liknande.

MacPubarna har inte bindande anmälan och vid dom tillfällen man bestämmer sig för att äta middag ihop beställer och betalar man maten själv på plats.

Vill du arrangera en MacPub?
Om du vill arrangera en MacPub på din hemmaort är det enkelt.

  • Bestäm ett passande datum. Onsdagar & Torsdagar är traditionella MacPub-kvällar eftersom många tillbringar helgen med andra aktiviteter. Ibland kan det vara lämpligt att köra MacPub i samband med ett förutbestämt arrangemang - exempelvis en premiärvisning av nya produkter eller en keynote. Tala gärna med en lokal Appleåterförsäljare för att se om det finns möjlighet att arrangera någonting tillsammans!

  • Bestäm en plats där det finns möjlighet att samlas uppemot 15-30 personer (eller så många som du anser är troligt kan komma) - gärna i miljö där det går att sitta lite avskiljt. Se till att diskutera upplägget med restaurangen eller puben i förväg så att dom vet att en stor grupp - borden måste vara reserverade för oss.

  • Normal starttid är 18.30 - så att folk hinner hem från jobbet om dom måste byta om men inte så sent att folk hinner fastna i tv-soffan.

  • KontaktaChristofer via pm eller via christofer@99mac.comcirka en månad innan planerat datum och gå igenom detaljerna. Han ser till att informationen hamnar i kalendern & nyhetsforumet samt att ett epost-utskick går till personer med lokalorten i sin profil.

  • Ta gärna några bilder och publicera i MacPubforumet på 99mac.

  • Försök ha nästa pubkväll planerad innan varje arrangemang - då blir det lättare att säga "vi ses nästa gång" och öka antalet besökare för varje tillfälle.

Vi är rätt många medlemmar nu så en mailinbjudan kan innebär rätt många besökare om saker görs rätt. Som exempel har vi nästan 3.000 medlemmar bara i Stockholms kommun - räknar man kranskommunerna blir siffran över 4.000.

99mac middag
99mac arrangerar ett antal middagar varje år som brukar vara lite större tillställningar än en MacPub. Här är det oftast 3-rätters middag som gäller och lite mer uppstyrda former. Exempel på middagar är årsfesten i början på Maj och julfest tidigt i December. Middagar arrangeras endast av 99mac själva. Exempel på 99mac middag:
http://media.99mac.se/bildreportage/99mac_femarsfest/

  • Bindande anmälan och betalning i förväg.

  • Betalning sker till bankgironummer 5735-8293. Betalningsmottagare är MAC SE Vänligen ange ditt användarnamn vid betalning.

  • Kontaktperson ärChristofersom du når via pm.

- denna FAQ är under bearbetning -