Någon provat Parallels Workstation

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Apples Boot Camp gör det möjligt att installera och starta om en Mac i Windows. Parallels Workstation gör ungefär samma sak – men låter användaren köra båda operativsystemen samtidigt, sida vid sida.

I samma stund som Apple offentliggjorde övergången till Intelprocessorer drog spekulationerna om Windows på Mac igång. Och så, helt plötsligt i onsdags släppte Apple programmet Boot Camp, som gör det möjligt att installera Microsoft Windows på en Intelmac. För att köra Windows måste man dock starta om datorn, och under uppstarten välja att Windows ska köras i stället för OS X.

Parallels Workstation är ett liknande program, men tar sig an jobbet på ett lite annat sätt. I stället för att starta om datorn i Windows skapas en så kallad virtuell maskin. I praktiken innebär det att Windows (eller OS2/Warp, Linux eller något helt annat) kan köras i ett eget fönster i OS X. Precis som i VirtualPC – fast med mycket högre hastighet eftersom ingen emulering sker, Windows kan ju dra nytta av Intelprocessorn rakt av.

Användare som testat rapporterar att hastigheten är fullt tillfredsställande. Det går lite långsammare än om man startar om via Boot Camp, om inte annat för att OS X måste köras parallellt, men det är onekligen en mycket spännande lösning för alla som bara behöver något enstaka Windowsprogram snurrandes i bakgrunden.

Parallels Workstation befinner sig fortfarande under utveckling, men har nu släppts som en publik betaversion för allmän nedladdning. När programmet väl kommer i skarp version kommer det att kosta 50 dollar.

http://macworld.idg.se/ArticlePages/200604/07/20060407103515_MW/20060407103515_MW.dbp.asp

  • Medlem
  • Oslo
  • 2006-04-09 14:05

Har ju skrivits en hel del om detta redan, även några som testat läs t.ex här.

Håller på att installarar XP pro m.h.a det just nu.
Har testat bootcamp innan, men tröttnade på att behöva boota om, gillar detta tänket bättre.
Testar på en MBP, 2ghz, 2gb ram. Får se hur det rullar.. Rent spontant så känns detta lika enkelt att använda som VMWare på en pc burk.

  • Medlem
  • Alvesta
  • 2006-05-19 19:09

Har kört det i någon månad nu. Fungerar kanonfint! Full fart på Windows i ett fönster eller helskärm. Väldigt sällan jag bootar om med BootCamp nu när detta finns.

1
Bevaka tråden