Sökmotorn på 99mac

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Är det svårt att modifiera sökmotorn på 99mac?
Jag frågar därför att jag tycker den lämnar en hel del att önska.
Nyss gjorde jag en sökning på web 2.0 och för att inte få sökträffar på alla inlägg som innehåller tex versionsnumret 2.0 så satte jag hela uttrycket inom citat-tecken som jag skulle gjort om jag sökt på Google tillessempelt. I retur får jag alla träffar på "web plus alla träffar på 2.0" samt alla gemensamma träffar.
Detta känns milt uttryckt inte optimalt

Ett besök i 99mac's FAQ berättar följande om sökmotorn om man i FAQ'en söker på det engelska uttrycket 'search' (söker man på ett svenskt uttryck får man inge träff alls)

Citat:

You can search for posts based on username, word(s) in the post or just in the subject, by date, and only in particular forums.

To access the search feature, click on the "search" link at the top of most pages.

You can search any forum that you have permission to search - you will not be allowed to search through private forums unless the administrator has given you the necessary security rights to do so.

Svårt? Ja, vi har ju inte skrivit den själva. Så någon ingenjör med lite sökmotorkunskap + en PHP-programmerare kanske skulle kunna göra ett bra jobb på detta.

I övrigt används dels vBulletins egna sökindex och dels MySQL's egna Fulltextindex. Dessa två har inte stöd för fiffiga sökoperatorer som citattecken, plustecken och liknande som finns hos Google.

Sökmotorn är alltså en del i den färdiga programvara vi kör 99Mac på som heter vBulletin. En del information har vi inte haft möjlighet att översätta, bland annat FAQn.

Du kan läsa mer om sökmotorn och disktuera den på vBulletins egna sidor, dess dokumentation och dess egna forum. Det finns säkert inlägg om den redan där.

http://www.vbulletin.com/
http://www.vbulletin.com/docs/html/
http://www.vbulletin.com/forum/

Det finns även en begränsning som gör att ord med mindre en fyra bokstäver inte går att söka på. Lite mera teknikalitetet om Full Text Indexing i MySQL går att läsa här:

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/fulltext-search.html

Den texten gäller version fem, men de flesta texterna är rakt överflyttade från version fyra, som vi har, så det mesta borde stämma.

Ursprungligen av helpdesk@mac.se:

Skitsmart! Att jag inte kom det själv!

Vad vi verkligen behöver är en sökfunktion för nyheterna, men det har varit lite tunt med programmeringsinsatserna på forumet på sistone, folk har mycket att göra på annat håll.

1
Bevaka tråden