Piiiip ur powerbook

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Stockholm
  • 2006-03-14 20:20

Min powerbook G4 867 genererar ett oljud när man kör saker som låter. Ett högfrekvent piiip hörs. Tex om man kör itunes och sen pausar så låter det en hög ton i nån sekund efteråt och under hela tiden man spelar. Ganska jobbigt. Men det är tydligen operativsystemet som genererar dett då det bara finns när en applikation vill spela upp ett ljud.
Nån som har nån idé om vad det kan vara. Har kunskaper om ljudelektronik så det är inget enkelt fel. Tänkte bara om det är nån annan som har liknande problem eller lösningar osv.
Kör allt genom ett mbox2 ljudkort och när tex PT är igång så hörs tonen hela tiden. Hade den inte gjort det så hade jag tänk hårdvara på en gång. Men skiten är ju tyst när ingen applikation är igång.
/Jon

Har några idéer själv:
Operativet öppnar ljudutgågen så vid tyst så ligger signalen mot jord och när en applikation vill åt den så öppnas ljudutgången så att det blir jordpotentialproblem.
Datorn är dum i huvet.

Har samma problem med mitt mbox2, vet inte heller vad det kan vara. Har en mixer mellan dator och monitorer, så jag kan i alla fall kontrollera det hyffsat. Har du lyckats fixa det än, och i så fall hur?

1
Bevaka tråden