Upplösningen ändras!

Tråden skapades och har fått 11 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Oregistrerad
  • 2006-03-10 18:24

Upplösningen på skärmen ändras till 640x480 när jag startar datorn! Jag starta om dator igen för att mina instllningar ska fungera korrekt. Vad kan detta bero på?
Kan det ha nåt att göra med att jag stänger av "el-dosan" som nätsladden sitter i när jag stängt av den? När jag gör det hörs lämligen ett lite "klick" ifrån datorn(?) Help me..

  • Oregistrerad
  • 2006-03-10 19:08

vad har du för dator?

  • Oregistrerad
  • 2006-03-10 19:31

oj.. Power Mac G5 2x2

  • Oregistrerad
  • 2006-03-10 23:32

Klicket i nätagget är helt normalt. Upplösningen ska dock inte ha med det att göra. Det är någon prefsfil som jag glömt vad den heter som sköter detta... den ska ligger nog i /Library/Preferences/ByHost. Testa att kasta den/dem. Zappa PRAM är ju ett annat trick... håll nere alt-äpplet-p-r precis när du tryckt på strömmen och hör det ljuva startljudet 3 ggr. open firmware kan man nolla med.. tror ifos inte det hjälper.

  • Oregistrerad
  • 2006-03-11 15:40

Vågar men verkligen slänga alla filer i "ByHost" mappen?
Där finns bla filer som heter "com.apple.SoftwareUpdate.00145162b03d.plist" osv? Det kan inte hända nåt dumt om jag slängar alla? Det är 6 olka filer sammanlagt..

  • Oregistrerad
  • 2006-03-11 15:41

Kan ju passa på att fråga: Vad är det för typ av filer som slutar på just .plist ?

  • Oregistrerad
  • 2006-03-12 20:19

.plist är inställningsfiler. Om du inte vågar göra dig av med dem så lägg dem på skrivbordet eller döp helt enkelt om ByHost-mappen till ByHostgammal eller nåt sånt. En ny skapas så fort den behövs. Jag kan tänka mig ett det är com.apple.preference.displays... som bråkar. Vad är det för grafikkort och vad är det för skärm du har?

  • Oregistrerad
  • 2006-03-13 14:39

Skärmen jag har är en iiama :
http://www.iiyama.com/se/default.asp?SID=&LNG=SE&NAV=236&PROD=2915

och grafikkortet är NVIDIA GeForce 6600 LE med 128 MB GDDR SDRAM, alltså det som satt i när jag köpte den.
Problemet uppstår bara ibland när jag startar den, inte varje gång vilket är skumt i sig..

  • Oregistrerad
  • 2006-03-16 19:34

Nu har jag testat allt. Tömt "ByHost" mappen och Zapppat PRAM-minnet. Problemet kvarstår. Skärmen visar lägsta upplösning nästan varje gång jag startar datorn. Help...=(

  • Oregistrerad
  • 2006-03-17 19:17

nån som har en aning?

  • Oregistrerad
  • 2006-03-18 12:37

Jag skulle misstänkta att din skärm och din dator inte är bästa vänner. Blir det samma sak efter vila?

  • Oregistrerad
  • 2006-03-19 01:25

Ja ibland även efter vila..

Har fått en massa bra tips av Fyr nu som ska testas.

1
Bevaka tråden