blogg på egen webbserver?

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej.
Är det någon som installerat blog på sin egen webbserver?
Jag har testat wordPress och Boastmachine men känner mig inte nöjd med programvaran, wordpress är fult och fyrkantigt och boastmachine ganska snyggt men med små konfigurationsmöjligheter.
Har du ett förslag?
/UW

Skaffa ett snyggare skin till något av ovanstående så är problemet löst. Vad jag har sett på nätet så är wordpress det som rekommenderas mest.

  • Medlem
  • Järfälla
  • 2006-02-20 15:45

Wordpress går att få till mycket snyggt... precis som vad som helst. Det gäller bara att man förstår lite CSS, men övning ger färdighet.

Som irrelogical säger... ladda hem ett tema först och främst... sen kan du alltid bygga vidare på det.

Några exempel: http://wordpress.org/extend/themes/ eller http://codex.wordpress.org/Using_Themes/Theme_List

Wordpress är ju alltid poppis, finns dessutom en uppsjö av skins med högst varierande elegans och kodkvalitet. Typo är elegant och känns väldigt "web 2.0", men är inte fullt lika enkel att få igång för nybörjaren. Annars är Blogger klart underskattad tycker jag... gratis, nästan löjligt lätt att använda, har det mesta man behöver i finessväg och kräver inte att något särskilt installeras på din webbserver eftersom den lägger upp nytt innehåll själv via FTP.

http://textpattern.com/ är rätt nice också...

Tackar för tipsen! Ska ut och leta snygga skins till WP nu tror jag. De jag har hittat hittills är så himla tråkigt fyrkantiga, så mycket windows-känsla över dem.

1
Bevaka tråden