404 och .htaccess

Tråden skapades och har fått 6 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Tjenare!
I min 404-fil loggar jag alla besök för att kontrollera så att ingen scannar efter mappar eller något annat otrevligt. Alltihop sparas tillsammans med ip i databasen.

Probelemt är att ALLT loggas, även om användaren inte skriver in en felaktig url och hamnar på 404-sidan så laddas filen och besöket loggas. Inte vad jag var ute efter! Hur löser jag det?

I .htaccess står endast denna rad:
ErrorDocument 404 http://www.minsida.com/404.php

Alltså, 404-filen laddas även om den inte besöks.

  • Oregistrerad
  • 2006-02-14 09:18

Låster skumt - kolla noga så att du inte har någon fil i ditt dokumnet som inte kan hittas av servern. Detta gör du enklast genom att öppna Widows - Activity. Offtast beror detta på att siten saknar tex favicon.ico eller liknande fil som antas ligga på servern.

Allt laddas och fungerar, men under Windows -> Activity ( eller Fönster -> Aktivitet ) står det också att 404.php har laddats... Inte som egen sida utan på samma sett som en bild t.ex. har laddats.

  • Oregistrerad
  • 2006-02-14 12:55

Har testat på min lokala Apache 1.3 och det fungerar fint. Inga problem. Kan du ta ett screenshot av ditt aktivitets fönster?

Vi kan göra det enkelt... adressen är http://www.qlicket.com

Jag har byggt en egen besöksräknare på sidan som också registrerade dubbla besök innan jag gjorde så att 404.php inte loggades.

  • Oregistrerad
  • 2006-02-14 13:51

Kan se att ni inte har en favicon.ico i rooten. tror det är den som spökar.

Prova att lägga dit en fil som heter favicon.ico så kan du se om det är problemet.

Det funkade! Anser det vara lite skumt att den behövdes, men jag är nöjd! Tackar

1
Bevaka tråden