Kreativa personer som tror på återvinning!

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • International user
  • 2006-02-08 21:20

Har sett en otroligt fin hemsida som jag skulle vilja göra en efterföljare åt i bergen, norge där jag bor.
Den sidan jag sett är: http://garbagescout.com/

Garbagescout är ett otroligt fint koncept och jag som arkitektstudent på en arkitektskola med en medveten positiv hållning till återvinning av material mm såg direkt en potential. Jag skulle vilja göra någon bloggliknande tjänst här i bergen där man fotar det man hittar och lägger ut på bloggen då man kommer hem. MMS känns för avancerat i nuläget men skulle vara helt otroligt bra i framtiden.

Är det någon som har några bra ideer på lösningar för en dylik blogg. Den karttjänst jag har tillgång till är: http://www.gulesider.no/gsi/map.c?spraak=

Tack / Anders

Visserligen skulle man kunna utgå från en färdig CMS-programvara (någon Open Source tex), men i det här fallet, så tror jag att man faktiskt får bygga lösningen själv med en middleware som tex Lasso eller PHP och en databas som tex MySQL eller FileMaker.

I Lasso vet jag att det går att tex ta en bild och utifrån information i en databas, lägga in andra bilder ovanpå denna och spara det hela som en ny bild (på så vis får du din karta). Jag vet också att det går att schemalägga detta (tex var 10 minut). Att lägga in objekt är den enkla biten. (Tja, om man kan Lasso och MySQL alltså).

Men varför inte helt enkelt kontakta GarbageScout och fråga om du kan få köpa lösningen?

Fast då får du nog göra om systemet så att det använder något annat än googlemaps. Vad jag vet så är kartorna över norge inte dunderdetaljerade. Men det ska nog inte vara jättesvårt.

1
Bevaka tråden