Studio Display 17" uppför sig konstigt.

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Oregistrerad
  • 2006-02-04 09:46

Min trogna Studio Display från 98 har börjat uppföra sig konstigt.
Ibland knäpper det till och hela bilden förstoras och dras sen tillbaka, har läst andra inlägg om det här, men verkar inte finnas något man kan göra åt saken.
Nu har den börjat att dra allt åt höger sida - som en slags skugga som varar i någon sekund, oftast kommer det när man läser in en ny sida i Safari eller öppnar ett nytt program, men ibland kommer det bara slumpmässigt.
Ungefär en minut efter att "skuggan" kommer så flimrar bilden till ytterst lite i svartaktigt, skuggan kommer tillbaka och försvinner efter någon sekund, sen är allt ungefär tre skalor svartare på skärmen, som en svart dimma som ligger svagt över hela monitorn som försvinner efter ytterligare ett flimmer.

Någon som vet vad som kan vara fel??

Är det dags att köpa en ny monitor och låta denna få sin sista vila eller?

Har du provat på en annan dator - det kanske är grafikkortet eller någon kontakt som är trasig? Prova att trycka i alla kablar ordentligt. Annars är det nog skärmen som är slut...

Edit: typo

  • Oregistrerad
  • 2006-02-04 10:34

Har bara en iMac förutom denna dator... skulle kanske kunna prova att koppla den till fars PC och se om den uppförsig lika illa där. Hoppas på att det är nått litet fel bara, vill inte göra mig av med pärlan

1
Bevaka tråden