99mac stoppar Spam?

Tråden skapades och har fått 12 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Efter förra veckans intrång på våra servrar och ett antal anmälningar om s k "Abuse" har nu Bostream svarat till 99mac.com. Så länge MacTorget.nu är kund hos Bostream kommer det inte komma mer Spam. Samtidigt har vi fått reaktioner ifrån Macanvändare som hävdar att utskicken även gjorts till Macotekets nyhetsbrevs-lista. Det gör att listan över drabbade antagligen är över 10.000 personer.

- MacTorget.nu drivs privat av en fd medlem på 99mac.com och finns idag på en Bostream ADSL anslutning hemma hos användaren. Alla Spam som har skickats har kommit ifrån kontot och har skickats via Bostreams SMTP servrar.

- Efter vår anmälan har Bostream varit i kontakt med MacTorget.nu och varnat dom för att fortsätta skicka Spam och lovar oss att ADSL-abbonemanget stängs av omedelbart om det kommer mer Spam ifrån MacTorget. "Det brukar faktiskt hjälpa i nio fall av tio" säger Bostream till oss via telefon, "men det finns alltid dom som skaffar ett internetabbonemang med modemanslutning och skickar Spam på det sättet. Men det är ovanligt."

- Om du får fler Spam ifrån MacTorget så kan du snabbt och enkelt anmäla detta till Bostream på nedanstående adress: Bostream Abuseanmälan

- Under helgen har vi fått tips ifrån Macanvändare som läst om angreppet på 99mac.com och tipsat oss om att utskicken även gjorts på andra listor. Alla som får Macotekets nyhetsbrev är även dom drabbade på samma sätt!

- Vi har varit i kontakt med Johan Åsberg på Macoteket som försäkrar oss om att dom inte säljer eller förmedlar sina kunduppgifter till utomstående. Däremot så visar det sig att personen som ansvarat för Macotekets nyhetsbrev är samma person som skickat Spam till 99mac.com.
Vi återkommer med mer information om detta senare.

Som grundare av 99mac så vill jag uppmana MacTorget.nu gänget att radera medlemsuppgifterna och inte skicka fler Spam till våra medlemmar så att vi kan dra ett streck över detta och börja fira jul istället!

[ 23 December 2002, 13:41: Meddelandet ändrat av: Martin Björnström ]

 • Medlem
 • 2002-12-23 13:40

Hmmm... Coolt script Martin!

Den där Fredrik verkar vara en skum typ.

 • Medlem
 • Gällivare
 • 2002-12-23 14:46

I dessa juletider hade det varit skönt om Fredrik G. hade raderat sitt register och att han officiellt bett om ursäkt, och vi i sann julanda hade kunnat förlåta honom. För trots allt brukar det ändå finnas något gott i alla människor!

 • Medlem
 • International user
 • 2002-12-23 22:58

...undrar varför jag inte blir förvånad... (har haft att göra med denna F tidigare)

berätta mer!

Jag sa till honom att det skulle varit lugnt om han bad om ursäkt, men inte då. Istället pratar han på om hur bra publicitet han fått via det här och hur många fler besökare han får.

Inte ens på julafton tänker jag nu förlåta honom.

Ciryon

 • Medlem
 • Stockholm
 • 2002-12-24 01:22

Snälla Martin - stäng av popupen!!!

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: mondo65:
Snälla Martin - stäng av popupen!!!

Om du syftar på Blixtmeddelande så är det för det första fel tråd att posta i, och för det andra så kan du ju själv stänga av funktionen så jag fattar inte vad du klagar över.

 • Oregistrerad
 • 2002-12-24 09:40
Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Rickard A:
Den där Fredrik verkar vara en skum typ.

Haha ja, han har reggat 99mac.nu, varför?

Den där Fredrik kommer väl förstå att han inte fått så mkt positiv publicitet som han tror, utan snarare vänt en hel mac-community emot sig. Vi(Ni) på 99mac är väl typ de bästa kunder/användare han kunde ha haft. HA. Jag blir *ä*** arg när jag förstår hur han hittat min mejladress. Vilken loser.

Egentligen så får han väl tycka vad han tycker. Frågan är bara hur mycket MacTürget finns kvar om 9 månader. Ska bli intressant att se.

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Christopher Anderton:
Egentligen så får han väl tycka vad han tycker. Frågan är bara hur mycket MacTürget finns kvar om 9 månader. Ska bli intressant att se.

Tycka är en sak. Göra en annan.

BigTürk snackar om "bra" publicitet. Hur är det med IQ: frågar jag mig när jag läser detta

[ 26 December 2002, 13:35: Meddelandet ändrat av: Gambit ]

1
Bevaka tråden