dator som AirPort Express

Tråden skapades och har fått 6 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Lund
  • 2006-01-09 18:49

Är det någon som vet om man kan få en dator att fungera som en Airport Express? Jag har ett trådlöst nätverk med tre bärbara datorer till. Jag har en till fast dator som jag vill ansluta med sladd till routern och till en stereo. Sedan vill jag kunna spela musik på stereon via datorn. Om man kunde få den att dyka upp i iTunes på de tre bärbara vore det ju grymt!

Nån som vet hur man ska bära sig åt för att strömma musik lättast annars till stereon via datorn?

Tack, Elias

när jag pluggade så hade jag och en till i vårt "kollektiv" iTunes igång på våra burkar så vi kunde stream:a musik från varandra. Burkarna var på samma nätverk och allt vi behövde göra va att gå in i inställningar i iTunes och ställa in "delning".
Så det borde väl funka för dig med
Du kan sätta lösenord oxå om så önskas.

  • Medlem
  • Lund
  • 2006-01-09 19:13

Jo, det gör vi redan. Det jag vill göra nu är att strömma musik från min dator (och från de andra bärbara) till en burk som är ansluten till en stereo. Burken som är ansluten till stereon ska alltså bara ta emot musik precis som en airport express och spela på stereon. Frågan är om det går att få en dator att bete sig precis som en airport express och dyka upp i iTunes, eller om man måste göra på något annat vis?

okey, du vill alltså inte använda datorn som är kopplad till stereon mer än att bara ha den rullande som ett mellansteg till stereon. Det blir ju lite knepigare. Det finns ju en hel del "mediacenter" lösningar men de flesta sånna finns det ju ett GUI till. Airport låter ju onekligen som en bra lösning på problemet.
Någon får väl helt enkelt skriva ett program åt dig som får datorn att bara avkoda infomormationen och vidarebefodra till stereon. Låter ganska enkelt men med mina dåliga kodningskunskaper så kan jag ha fel.

Någon annan som vet om ett sånt program?

Skulle iHam on iRye fungera om datorerna hade ett delat bibliotek eller att man låter datorerna spela musiken via den centrala datorns iTunes-delade musik?

Skulle gissa att ni får göra på något annat vis.

Vill ni fjärrstyra datorn vid stereon så kan ni använda flera olika tekniker, ett alternativ är kanske VNC?
http://www.redstonesoftware.com/vnc.html

Vill ni strömma saker kan denna artikel ge lite inspiration:
http://www.engadget.com/2005/11/29/how-to-stream-almost-anything-using-vlc/
Tror att det t.o.m. fanns en speciell mac-widget för det hela länkat i comments. Genom att ändra vad som strömmas kanske ni kans styra musiken vid datorn som står vid stereon.

Andra (web)alternativ är:
http://www.engadget.com/2005/12/13/how-to-control-itunes-from-any-web-browser/

http://www.deadendsw.com/Products/webRemote.html

http://www.whatsmyip.org/itunesremote/

  • Medlem
  • Lund
  • 2006-01-10 03:25

Tackar för tipsen!

iHam on iRye och webRemote var bra. Men om jag förstått det rätt så kan bara en person åt gången vara ansluten med iHam on iRye och stödet för delade bibliotek funkar inte alls bra. Så det får bli webRemote trots att det är lite långsammare och osmidigare i visningen av låtar.

1
Bevaka tråden