Billiga Gigabit Switchar?

Tråden skapades och har fått 6 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Är nybörjare och ska koppla ihop ett par macar, en skrivare och en ethernet-disk (till att börja med).

Det skiljer mycket i pris mellan olika switchar och jag kan inte bedöma de tekniska beskrivningarna. Kan någon kort förklara vad man får extra för pengarna om man köper en dyr switch i stället för en billig (se nedan), förutom antalet portar alltså.

Avgörande nackdelar med billiga switchar?

Är det någon som vet om det är någon avgörande skillnad mellan dessa två? De heter ju i stort sett lika dant.
Någon som testat någon?

NetGear GS605GE Switch 5x10/100/1000 Platinum Desktop
http://inwarehouse.se/productdetail.aspx?id=e955841&portalId=1&category=NINS

Netgear GS605 Gigabit Switch 5port 1000BaseT
http://www.macoteket.se/product_list.jsp?group_id=104959&product_id=392985

Andra förslag på Gigabit Switchar?

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2006-01-09 09:52

Jag har likande projekt. Vad jag förstått är det samma kretsar /prestanda i produkterna. Olika chassin. Själv köpte jag D-link 10008D. Har tyvärr inte testat den ännu. Den stora skillnaden skall vara prestandan i en "riktig" switch jämfört med de som är inbyggda i bredbandsrouters. Kan återkomma när jag testat hur prestandan skilde sig mot bredbandsroutern med inbyggd switch (D-link 604)

Ursprungligen av Oloff:

Den stora skillnaden skall vara prestandan i en "riktig" switch jämfört med de som är inbyggda i bredbandsrouters. Kan återkomma när jag testat hur prestandan skilde sig mot bredbandsroutern med inbyggd switch (D-link 604)

Är rena switchar alltså bättre? Jag kommer förhoppningsvis till hösten få in bredband. Är det då bättre att köpa en ren router och ha kvar den switch jag nu tänker köpa, än att köpa en kombinerad router-switch?

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2006-01-09 16:34
Ursprungligen av Asterraster:

Är rena switchar alltså bättre? Jag kommer förhoppningsvis till hösten få in bredband. Är det då bättre att köpa en ren router och ha kvar den switch jag nu tänker köpa, än att köpa en kombinerad router-switch?

Som jag fått förklarat; inte testat; är att en ren switch har bättre prestanda mellan datorerna i ditt nätverk. Det är där flaskhalsen finns i bredbandsrouters med inbyggd switch. I mitt fall vill jag ha bra prestanda mellan datorerna. ADSL-uppkopplingen är på fåtal Mbit vilket gör att bredbandsroutern inte är flaskhalsen för den trafiken.

Har du bredbandskapacitet på 100Mbit eller mer bör man nog tänka på prestandan på sin bredbandsrouter också.

Jag har valt att kombinera switch med bredbandsrouter likt rekommendation från D-link. Använder inte trådlöst uppkoppling till någon enhet.

D-link network configurator är inte så dum
http://www.dlink.com/configurator/index.asp?vendorID=dlink&adLoc=rightNav&pid=62

Jag har en Netgear GS608 (åtta portar) och är jättenöjd. Funkar hur bra som helst och är dessutom snygg. Fördelen med den finare, silvriga versionen är att portarna sitter på baksidan och lamporna fram. Prestanda är mer än tillräckligt, det sprutar data i en väldans fart mellan mina maskiner, en PB, en Dual core G5, en mini, en skrivare.

Jag ser inga skäl att köpa en stor och dyr switch för det lilla nätverk du har.

  • Medlem
  • TÄBY
  • 2006-01-17 18:59

Prestandan i en budgetswitch och i en router med inbyggd switch är väl normalt obetydlig när det kan sitta samma grejer i dom båda burkarna bara att det är en router på en av switchportarna. Däremot så jämför man en 500:- Dlink router med switch med en switch för 25000 från någon av högprestanda fabrikaten så är det klart man kan klämma ut mer ur den.

Det blev en 5 portars Netgear GS605. Har just kopplat in den och den fungerar som den ska så här långt.
Tack för svaren!

1
Bevaka tråden