Dubbel G4 får pisk av enkel P4.

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Webbsajten Digital Video Editing har genomfört ett antal tester där en dubbel G4-maskin (2x1Ghz) ställs mot en dubbel AMD-maskin och en singel P4-maskin. Mac:en kommer sist i samtliga tester.

Läs mer här.

Den där testen togs upp för några dar sedan i nån tråd..

Tror det var under Allmänt el Digital Media..(audio/video)

[QUOTE]Skapades ursprungligen av: Joacim Melin:
[QB]Mac:en kommer sist i samtliga tester.

Var egentligen ingen som trott något annat heller.
Apple har varit snabbast och på gränsen till snabbast med många modeller. Men som det ser ut nu är de hopplöst efter. Kanske kan en G4 på 1,6 G-Hz hjälpa dem en bit upp för backen. (Såg att det pratades om 1,6 G-Hz iom bilderna på en prototyp som diskuterats under dagen).
Dock tror jag inte ens att en G4 på 1,6 G-Hz skulle vara snabbare än P4an på 2,53. Kanske ungefär lika snabb max. Fast när väl det kommer en G4 1,6 så ligger väl P4an på 3ghz. Apples moderkort känns ju också uråldriga om man bortser från X-serve.
Så personligen tycker jag att det är dags för Apple att rycka upp sig. Snart går Intel och AMD över till 64bits processorer även till privatpersoner och det tåget bör inte Apple missa.

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Jürgen B:
Den där testen togs upp för några dar sedan i nån tråd..

Tror det var under Allmänt el Digital Media..(audio/video)

Ok. Missade jag säkert. Vi är så otroligt produktiva här på 99mac så man hinner helt enkelt inte med.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2002-07-22 18:24

Kan någon insatt person på ett enkelt sätt förklara varför man får så olika resultat i olika tester...eller handlar det bara om "politik"; dvs vilken plattform du företräder respektive gillar?!?

:rolleyes:

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2002-07-23 13:29

Att man får olika resultat i olika tester beror på flera faktorer.

1. System konfig
Vem som satt upp och konfigurerat systemen och testerna kan påverka slutresultaten. En dåligt uppstatt OSX-maskin är det stor skillnad mot en bra, tyvärr.

2. Vilka tester som körs
Detta är det största anledningen. Bara att Apple får en G4 på 1Ghz vara snabbare än det snabbaste Intel kan bjuda betyder inte att G4:an är snabbare på:

a) Alla saker i Photoshop
b) Andra applikationer än Photoshop

Apple kan göra ett test som är till G4:ans fördel - vissa filter/opertaioner kör denna MYCKET SNABBT, medan andra kör den slöare än en Athlon/PIII/P4.

3. Optimeringar
Det hela handlar också om optimeringar och ex. gaussian blur filtret är väldigt optimerat för G4:an medan Watercolor filtret troligen inte är det. ADOBE lägger krut på det vesäntliga vid optimering. Utan optimering vinner oftast mest mhz.

Tester som gjorts mellan olika Mac:ar visar att många program tar LITE nytta av MP-maskiner. Uppstickare är bl.a. Final Cut Pro, DVD Studio Pro och Cinema 4D som får en boost på 50-80% med en extra processor. Andra program, som Photoshop och After Effects får en, överlag, mycket sämre boost. Vissa filter blir mycket snabbare, men överlag blir skillnaden där mindre då programmen inte optimerats för MP.

Det är inte så lätt att säga A är snabbare än B eftersom det är så många faktorer inblandade. Apple kan få en G4:an att vara snabbare än en P4, Intel kan göra precis sammas sak med P4:an som vinnare. Beror helt på vad som testas och hur det testas.

1
Bevaka tråden