SuperDrive skadas av snabba media

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Om ni använder nya 4x DVD-R eller 2xDVD-RW media kan ni skada både skiva och själva Superdrive-enheten så att den inte går att använda mer.

Pioneer har gått ut med en varning till alla ägare av Power Macintosh G4 eller iMac G4 utrustade med SuperDrive. (Pioneer tillverkar nämligen Superdrive åt Apple)

Problemet uppstår när du matar in en av dessa nya skivor i din Superdrive - som inte känner igen mediatypen och låser sig. Om du inte omedelbart stänger av datorn och gör en "tvångs-utmatning" så kommer din Superdrive att överhettas!

(du kan tvinga ut en CD eller DVD genom att hålla ner musknappen när du startar upp din dator)

Pioneer har nu släppt en firmware-uppdatering som dock inte går att använda på Apples Superdrive enheter pga skillnader i firmware. Apple kommer inom kort släppa en egen firmware-uppdatering genom Software Update.

Med andra ord: ta det lugnt med nyare DVD-media tills du laddat ner uppdateringen via Software Update!

[ 30 September 2002, 15:41: Meddelandet ändrat av: Martin Björnström ]

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2002-09-30 15:31

Nja. Först vetefaan. Gammal nyhet.. Firmwaren har funnits ute länge och problemet är gammalt. Dock inte aktuellt eftersom det inte går att köpa det nya 4x mediat.

Ser iaf fram emot en uppdatering.

/glemme - m superdrive

  • Medlem
  • 2002-09-30 16:04

överhettas ? hmm, trodde bara sånt hände i fantasierna på småbarn som vill övertyga världen om att det finns ett nytt farligt virus

1
Bevaka tråden