Tips om fantastiskt hemsideverktyg

Tråden skapades och har fått 19 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
 • Medlem
 • Stockholm
 • 2005-12-19 18:01

Vill bara passa på att tipsa om ett helt sjukt bra verktyg för att bygga snygga, fungerande webbsidor utan att behöva skriva en enda rad html.

Verktyget heter RapidWeaver och har säkert skrivits om tidigare här på 99mac, men tycker det är värt att upprepas hur enkelt och smidigt det fungerar.

Här är min hemsida som jag slängde ihop som hastigast härom veckan:
http://hem.bredband.net/b522032/

Länk till företagets hemsida:
http://www.realmacsoftware.com/rapidweaver/index.php

Ja, det var allt...

Hm, sag programmet för ganska längesen, men jag brydde mig inte. Ska kolla in det litegrann. Kan vara användbart

 • Medlem
 • Öland
 • 2005-12-19 21:24

Diggar programmet stenhårt... Ett underbart verktyg om man snabbt vill få ihop en sida, och få en snygg. Däremot kan det sägas att det inte är helt enkelt att ändra i dess inbyggda teman. Även om det går har jag -som ganska inbiten css-kille, fullt skå att se till att det ser ut som jag vill...

Men som sagt, ett riktigt najs program.

Kan inte mer än att hålla med.
Mitt bidrag till RW-siterna är www.PDA.se

Det går att göra en hel del "manuella" anpassningar av programmets olika teman. För en nybörjare som jag är programmet kanon!

 • Medlem
 • Essunga
 • 2005-12-20 15:00

Samma här håller med om vaf som skrivs ovan. Har snickrat ihop min hustrus site http://min.mac.se/avlskarl/ med detta suveräna verktyg.

/Leif

Ojoj, jag fick upp kalsongreklam, är det meningen?

 • Medlem
 • Essunga
 • 2005-12-20 16:01

På vilken länk då?

Ursprungligen av LAL:

På vilken länk då?

När jag klickade på den länk du gav ovan så kom det upp både ett fönster med den givna sidan samt ett fönster med kalsongreklam, tror det var slitz el dylik tidning med i fönstret.
Har provat igen här hemma (på annan dator).
Fick då ett meddelande om att ett popup-fönster blockerats. Tog bort blocket - men får ej upp ngt fönster nu.
Lite märkligt.

Stort nöje över att ha köpt RapidWeaver... Lite förtjust över hur oerhört snabbt det gick att göra ett bildspel i Flash. Passade även på att handla "Usine Rapid Weaver Theme", där kan man ställa in oerhört mycket mer än de förvalda exempel som finns med programmet. Har kollat inne i Usines *paket* och testat med att byta ut några av bilderna. ( Om jag inte minns fel så var deras bakgrundsbilder JPEG och 848x565 pixlar ). Bakgrundsbilden är 1 enda bild så det är ganska lätt att ha egna bilder som background. Dom gör även många andra och finns här till en klart rimlig penning:

http://www.rapid-ideas.com/

Hur ligger det till med dessa themes eg? Hur mkt kan man själv styra?
Kan man bygga ihop vad man vill eller finns det begränsningar?

Ursprungligen av ill_chrill:

Hur ligger det till med dessa themes eg? Hur mkt kan man själv styra?
Kan man bygga ihop vad man vill eller finns det begränsningar?

Så klart det finns begränsningar, se det som ett fattigmans program för webbsidknåpande - MEN att det är grundligt och snygt genomtänkt är helt klart. Tror dom fick 4,5 "mac" av 5 av Apple då det gäller tävling om nyskapande program för OSX-platformen... kanske säger det lite. En film som berättar lite av vad programmet klarar ser du här:

http://media27b.libsyn.com/podcasts/donmc/macTVSCO0023_dt_auto_Rapidweaver_Part_1.mov

OM filmen inte skulle ladda så finns den här: http://live.watchmactv.com/?p=120 • 52.1mb Längd: 23:16

Kan nämna att sist i filmen finns ett nummer som ger 15% rabatt då man beställer programmet (upphör att gälla den 31 januari 2006) - det är enbart via webben som man kan köpa programmet. Dom tar PayPal - VISA och Mastercard ville inte funka för min del.

 • Medlem
 • Essunga
 • 2005-12-20 19:58

Tack för feedback - Har kollat upp saken, får ingen reklam på min iMac (Safari). Men när jag testa på Dell datorn här hemma så kom det upp pop up reklam =Tidningsreklam!?

Detta var skumt undrar om det beror på websidan i sig eller om det finns något i webbläsaren på PC'n.....

Får kolla upp saken - om någon som läser detta vet hur sådant funkar (pop-ups) alltså, så vore det intressant att höra.

/Leif

 • Medlem
 • Nacka
 • 2005-12-20 20:58

Köpte också en licens idag - grymt trevlig och mactuitivt...

Det kommer att täcka familjens intranät, hemsidan och som skissblock för nya projekt. Kanon!

 • Medlem
 • Essunga
 • 2005-12-20 21:14

Nu har jag kollat upp lite om pop-up reklamen som några hade fått när dom surfade in på hemsidan jag gjort. Fick följande svar från Forumet på realmac som gjort programmet. Ett bra ställe att söka info på och folk är snabba att svar på frågor - fick själv detta svar mycket snabbt: http://www.realmacsoftware.com/support/viewtopic.php?pid=16724#p16724

Men för att vara på säkra sidan har jag raderat det som låg på servern och laddat upp sidan igen.

/Leif

PS Håller med Olle att detta är ett program för oss "glada amatörer" som kanske inte jobbar med html varje dag

Jag har förvisso Adobe GoLive CS1 som jag annars har haft för sidor till en HSB-förening men ser att RapidWeaver kan underlätta uppdateringarna som jag bör göra 1 gång varje år. Allt som finns där kommer fortsätta att finnas kvar, bara små tillägg några gånger varje år - min tanke är då att 1 gång varje år byta bakgrundsbilder och eventuella bilder från området, och att då sitta med GoLive blir lite overkill. Det jag däremot saknar lite är när jag vill ha 3 frameset, kan inte se att det finns egna val för hur breda dessa får bli.

Hur är programmet jämfört med PageSpinner?

 • Medlem
 • Stockholm
 • 2005-12-20 23:07

Det finns olika varianterna på de teman som följer med och det är ett hyfsat gäng som man fpr på köpet.
Det som jag ville lyfta fram är att när man snabbt vill få ett resultat så finns det sådana här tokbra alternativ där man inte behöver skriva någon html eller bry sig om css eller andra tekniker.
Givetvis blir ju begränsningarna uppenbara när man vill gå in och manipulera detaljer, men för detta så finns det ju andra program som erbjuder mer möjligheter.

Ursprungligen av Thomas Magnusson:

Hur är programmet jämfört med PageSpinner?

Nu är det många år sedan jag både köpte och använde PageSpinner (tror jag var bland de 10 första). Då var PS kodbaserat (pluggar för nära nog alla befintliga taggar) och är nog det fortfarande... I RW så kan man förvisso skriva egen kod och där finns begränsat med färdiga html-taggar, så OM man gillar eller orkar hålla reda på vad som finns i PS så är det nog en bättre lösning - men OM man som bl.a jag tröttnat på att hålla reda på dessa så är RW´s GUI bra mycket trevligare. OM man är ute efter större valmöjligheter så ska man nog satsa på något annat än RW... jag är numera tillhörande den bekväma skaran och kan få tillräckligt snygga sidor med RW.

Man skulle lite vanvördigt kunna säga att de sidor som man presterar i RW ser ut som att man är lite mer än lagom duktig på html utan att ens begripa vad som finns under skalet

Ursprungligen av vanilj:

Verktyget heter RapidWeaver och har säkert skrivits om tidigare här på 99mac, men tycker det är värt att upprepas hur enkelt och smidigt det fungerar.

Ja, jag känner en som var lyrisk över programmet, just för att man kan göra rätt fina saker utan att lära sig html/css och för att det fanns massor av snygga mallar (skrev om det här).

 • Medlem
 • Essunga
 • 2005-12-24 11:39

Tror nu att jag hitttat orsaken till den "pop-up" reklam som visar sig på hemsidan jag gjort (http://min.mac.se/avlskarl/) det ser ut som om min besöksräknare Webstats4u.com lägger in reklam - se mitt senaste inlägg i http://www.realmacsoftware.com/support/viewtopic.php?pid=16713#p16713 Man lär sig alltid nåt nytt - åtminstone att läsa det finstilta.....

1
Bevaka tråden