Pokerproffs på bidrag

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Har träffat / talat med två personer under perioden av tre veckor som båda "jobbar" med poker. Dom sitter och spelar internetpoker dagarna i ända - upp till sextio timmar i veckan (!). Tydligen kör man 4 pokerbord samtidigt för att hålla ett hyggligt tempo och bäst resultat får man vissa tider på dygnet - främst direkt efter vissa pokerprogram har visats på TV i USA och halvfulla tuffa killar ska visa att dom också kan (och förlorar ett par tusen innan dom går och lägger sig).

Det absurda med detta är att dom tjänar pengar - rätt mycket dessutom. 15.000-25.000 i veckan är en siffra jag hör ganska ofta även om snittet antagligen "bara" är 5.000-10.000. Såvitt jag har förstått är detta inte pengar som deklareras under "inkomst av tjänst"

Det mest fantastiska är att båda två är arbetslösa med a-kassa. Ena kille sade upp sig och den andra blev uppsagd men båda får alltså sin tillvaro betald för att spela poker. Intressant upplägg, eller hur?

  • Oregistrerad
  • 2005-12-10 13:40

Medan resten av oss som inte orkar med och sitta sextio timmar får fint betala skatt och moms på allt. Tråkigt, de gör ingen direkt nytt till samhälllet dessutom, någon som såg SVT:s dokumentär?

EDIT: Notera att jag verkligen gillar att spela poker på nätet. Kan sitta en hel kväll och spela poker med vänner och kära.

När det går så långt att folk lever på a-kassa för att gagna deras spelade, så blir jag arg. Men, går det så går det. Inget fel med det, utan däremot att de kanske skulle börja kika in på vissa storspelare. Vad vet jag?

Senast redigerat 2005-12-10 13:54
  • Medlem
  • Göteborg
  • 2005-12-10 15:01

Jag såg dokumentären, för er som missade den så finns den här:
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=37862&a=494788

"En film av Henrik Stockare och Henrik Georgsson om pokerboomen som gjort 20-åringar till mångmiljonärer och nätpokerentreprenörer till miljardärer, medan andra blivit ruinerade. I filmen får vi också följa en grupp svenska män under sommarens poker-VM i Las Vegas."

De följer också några unga svenska killar som bor gratis på lyxhotell i Las Vegas för att de är stamkunder i kasinot. De besöker också en ung kille i Stockholm som var för ung för att få åka till poker-VM. "sen torskade jag 800 000 dollar på en månad.. det var ganska tungt"

  • Oregistrerad
  • 2005-12-10 15:10

Värsta är att man blev enbart mer spel sugen efter dokumentären. Fast jag gick inte ut på nätet och spelade bort en massa pengar. Utan körde på frispel istället...

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2005-12-10 15:56
Ursprungligen av Björnström:

Det mest fantastiska är att båda två är arbetslösa med a-kassa. Ena kille sade upp sig och den andra blev uppsagd men båda får alltså sin tillvaro betald för att spela poker. Intressant upplägg, eller hur?

Ett par anonyma samtal till Försäkringskassan/Skatteverket kanske vore på sin plats?
Blir så förbannad när jag hör sånt här. Dessa människor är cancersvulster på samhällskroppen, som någon kanske skulle uttryckt det.

Rent skattetekniskt räknas väl pokerinkomster som lotterivinster efter ett beslut i Kammarrätten nyligen, och är således inte beskattningsbara.

1
Bevaka tråden