En mus/tangentbord till två datorer - ett framtids senario?

Tråden skapades och har fått 7 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Oregistrerad
  • 2005-12-08 17:01

Jag försöker konstant att förbättre mina arbets metoder samt verktyg. Sitter dagligen framför min PB som primär maskin. Förutom den har jag också en stationär pc på skrivbordet som delar skärm med min PB.

Drömsenariot hade varit att ha samma mus och tangentbord till bägge utan att behöva använda en switch. Har redan pc skärmen som extra skärm till PB och det sker flera gånger per dag at jag tittar på en skärm men drar i den andre maskinens mus. *#'2!!""#"*

Det optimala hade varit om det var den skärmen/maskinen man tittade på som musen/tangentbordet styrde. Eller?

Samma funktion skulle också kunna styra om skärmen var av eller på.

Har sett en del eye tracking både nom konst men också för handikappade - ingen som sett något liknande det jag sitter och drömmer om?

  • Oregistrerad
  • 2005-12-09 13:31

Ser lovande ut. Tack.

Lite mer info: http://www.engadget.com/entry/1234000190053747/
Och som de skriver i kommentarerna så rekomenderar även jag the Missing GUI till Mac http://software.landryhetu.com/synergy/

Om du enbart kör med Macar så kan du också titta på Teleport http://www.abyssoft.com/software/teleport/ Har inte testat själv då jag bara äger en Mac.

  • Medlem
  • International user
  • 2005-12-09 14:32

Eller denna skärm från Sony med inbyggd KVM switch, visserligen måste en köra analogt men ändå... och så räcker det inte att tänka på vilken dator man vill arbeta med utan man måste trycka på en knapp.
Men det hade varit kul med eyetracking...

SDM-X95K
KVM-teknik - Anslut ett USB-tangentbord och en USB-mus till SDM-X95K, så kan du styra två USB-anslutna datorer. Arbeta smidigare, snabbare och utan trassel.
Du kan ha två datorer anslutna samtidigt (1 analog och 1 digital ingång) - och enkelt byta mellan dem.

http://www.sony.se/view/ShowProduct.action?product=SDM-X95K&site=odw_sv_SE&pageType=Overview&category=Professional+Flatpanel+LCD

Funkar klockers - servern på en Mac - clienten en PC med XP..

Synd att den inte fixar att switcha video också

  • Oregistrerad
  • 2006-01-24 01:52

Synergy är ju toppen. Jag köpte nyss en fujitsu siemens 19" widescreen med både VGA och DVI. Nu kan jag ha min mac mini och min gamla pc inkopplade samtidigt och styra dom med samma tangentbord och mus, utan att behöva en KVM-switch, super bra!

1
Bevaka tråden