Vi har flyttat på informationsrutan för "antal inloggade" och det har dykt upp en del frågor kring detta. Listan på vilka användare som är inloggade just nu är alltså längst ner i fortsättningen men följande information finns längst upp på sidan:

Aktiva: 217 (151 medlemmar och 66 gäster) Vi vill välkomna vår senaste medlem, Emm
Diskussioner: 79 168, Inlägg: 565 363, Medlemmar: 17 991, Inloggade senaste månaden: 8 023

Antalet medlemmar är alltså registrerade medlemmar som fyllt i sin profil och godkänts av Kriss Abens (vår registreringsmoderator) med fullständiga uppgifter. I teorin är alla dessa unika användare eftersom en unik epostadress krävs för att registrera konton men i praktiken förekommer nog dubletter - min personliga gissning är 1-2% dubletter.

Inloggade senaste månaden är hur antalet av ovanstående som loggat in på 99mac senaste månaden. Denna siffra uppdateras automatiskt varje dag. Dessa är unika eftersom folk troligen inte använder två olika profiler för att använda 99mac. Därutöver finns det ju en himla massa folk som trillar in via Google (tidigare hade vi 75% av besökarna från Google, idag cirka 50%) in i vårt arkiv eller forumet utan att logga in.

Tyska AdTech.de mätte trafiken på 99mac under en period i våras i samband med att Vodafone annonserade hos oss och gav siffran 104.000 unika webbläsare per månad. Jag håller på att förhandla fram ett KIA konto som oberoende mäter trafiken hos oss - kostar dock 70.000kr/år så man får verkligen fundera på om det är värt att visa MacWorld att vi är större (dom påstår motsatsen).

Observera att besök på förstasidan inte längre räknas som besök i forumstatistiken (antal inloggad - antal besökare senaste månaden)