Router - öppna samma port till flera datorer

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Jag har en Netgear RP614, och försöker öppna en och samma port till båda datorerna på nätverket här hemma. Är det någon som har ett tips om hur jag ska få det att fungera?

Skriver jag bara in samma portnummer och sedan IP till de respektive datorerna, så får jag ett felmeddelande om överlappande portar. Men det verkar som om det ska gå, enligt hjälpavsnittet till routerns gränssnitt. Så här skriver de - det är främst avsnittet i rött som är av betydelse:

Citat:

To setup a computer to play Internet games or use Internet applications:
1. Select the Internet application or game you want to use from one of the relevant lists. The Start Port and End Port boxes are filled in. Note: If you can't find the game or application you want in one of the lists, click Add Custom Service button, and type the Service Name, Starting Port, Ending Port, and Server IP Address information.
2. Type the IP address of the computer in the Server IP Address box.
3. Click Add button.

[COLOR="Red"]To setup an additional computer to play, for example Hexen II or KALI:
1. Click the button of Add Custom Service .
2. Type the service name in the Service Name box.
3. Type the beginning port number in the Starting Port box. For these games, use the supplied number in the default listing and add +1 for each additional computer. For example, if you've already configured one computer to play Hexen II using port 26900, the second computer's port number would be 26901, the third computer's port number would be 26902.
4. Type the same port number in the Ending Port box.
5. Type the IP address of the computer in the Server IP Address box.
6. Click Add button.[/COLOR]

Om jag nu har en dator på 192.168.0.2, och kör forward på port 4662 till den, så verkar det ju enligt hjälpavsnittet som om jag borde skriva 4663 när jag vill öppna samma port till nästa dator (192.168.0.3) men det verkar ju inte riktigt förnuftigt? Och mycket riktigt så är fortfarande den porten stängd till 192.168.0.3 om jag kollar upp det mot en testsida som Shields UP (https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2)

Gäller det som står i hjälpavsnitten enbart om man kan ställa in vilken port programmet ska använda, så att jag kan be det att använda port 4663 istf 4662? I det här fallet kan jag inte gå in i programmets inställningar och ändra porten.

Går det verkligen att köra port forwarding av samma port till två datorer, och hur gör jag då?

Nej, det går tyvärr inte.

Tack för svaret, även om det inte var vad jag ville höra…

1
Bevaka tråden