Skriva ut på win2000-skrivare från Tiger

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hejsan!

Jag kör windows 2000 server på en dator och delar där ut en SAMSUNG 1710-P laserskrivare. Nu vill flickvännen skriva ut på sin Powerbook och jag tänkte att det kan ju inte vara alltför svårt att fixa till, men...

Jag kan helt enkelt inte få det att fungera. Hittar skrivaren när man bläddrar bland skrivare i Tiger men jag får inte ut nåt papper ändå.

Väljer jag att köra som allmän postscript-skrivare går det att skriva ut men det händer absolut ingenting. Väljer jag istället att använda drivrutiner för Samsung-skrivaren som jag laddat ner till just Tiger får jag istället ett felmeddelande "Fel vid utskrift".

Vad gör jag fel? Har någon nån förklaring på hur man går tillväga?

ingen som vet?

Jag skriver ut från min powerbook, 10.4 till tjejjens WinXP Pro.. Minns inte riktigt hur ja installerade dock, Tror man kan klicka "Flera skrivare" i Skrivarinställningar/Lägg till skrivare, sen välja avancerat i rulllisten, där skriver du in adress etc och med ett användarkonto som finns på winburken..

Sen ska du ju ha en drivare till OSX för skrivaren ifråga..

  • Medlem
  • Gävle
  • 2005-12-03 01:31

Som Johan S säger borde funka, men du behöver nog använda en drivrutin från GIMP-Print (GutenPrint). Samsungs egen drivare stöder endast USB-utskrift.

Mer att läsa på:
http://gimp-print.sourceforge.net/MacOSX.php3
Och här:
http://www.linuxprinting.org/macosx/samsung-gdi/

Prova även att lägga till skrivaren med smb://domän\användarnamn:lösenord@server/kö
Se till att namnet på den delade skrivaren (dela ut som...) inte innehåller mellanslag eller andra "konstiga" tecken och att det är kortare än 32 tecken.

I värsta fall (ingen Gimp-print drivis funkar) får man göra så här:
http://iharder.sourceforge.net/macosx/winmacprinter/

Senast redigerat 2005-12-03 01:56
1
Bevaka tråden