DRM för all media?

Tråden skapades och har fått 6 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Det franska parlamenet är på god väg att anta en ny lag som www.hardmac.com beskriver som "Web radios will have to include DRM in the streaming so as to make it impossible to record them". Om nu fransmänen driver igenom detta så är det väl en tidsfråga innan resten av EU också antar något liknande.

Citat:

The French Parliament is about to rush the vote of a bill which may overturn basic freedoms we thought of as granted. It is the DADVSI bill (Authoring and related rights in the information society), which is a hardcore transposition of the EUCD European directive. It seems taylored to protect the earnings of the distribution majors.

Konsekvensen borde då bli att all media måste innehålla ett DRM-skydd, är friheten med Internet hotad? Blir det stop för att banda TV och radioprogram - var går gränsen för när yttrandrefriheten begränsas eller är DRM något som är nödvändigt?

Olle

Man blir matt bara av att läsa något sådant. *suck*

Det var det dummaste jag hört. Sjukt enkelt att koppla ihop min radio med datorn och spela in på datorn med kristallklart ljud. Hur ska dom skydda det då? *suck*

Det blir bara värre och värre. Fullständigt sjukt.

Ursprungligen av Olle@mac:

Om nu fransmänen driver igenom detta så är det väl en tidsfråga innan resten av EU också antar något liknande.

För att..? Tror inte det blir lätt – det räcker väl med att ett land röstar emot i parlamentet för att ett förslag ska strykas?

DRM är kapitalets/ägarnas/industrins sätt att bevaka sina rättigheter när staten och rättsväsendet inte gör det åt dem, så i en bemärkelse är det just pga av det svaga skyddet som rättsväsendet ger som DRM utvecklas

Var det inte Frankrike som nyligen förbjöd DRM-skydd på DVD-skivor?

Ursprungligen av Laseranders:

Var det inte Frankrike som nyligen förbjöd DRM-skydd på DVD-skivor?

Det kan man ju göra utan att vara motsägelsefull. I fallet med DVD-skivor så kan man mena att det strider mot konsumenternas rättigheter att kunna använda produkten på ett meningsfullt sätt, men när det gäller webbradio sträcker sig ju rättigheterna enbart till att lyssna av sändningen.

1
Bevaka tråden