Apple shoppar minne för miljarder

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Oregistrerad
  • 2005-11-23 09:39

Hittade följande nyhet på Ipodfeber.se:

Apple har ingått avtal med Hynix, Intel, Micron, Samsung och Toshiba för att försäkra sig om att man kommer att ha tillgång till flash-minnen av så kallad NAND-typ. Avtalen gäller till 2010 och som en del i avtalen så kommer Apple att betala nätta 1.25 miljarder dollar i förskott under de närmsta tre månaderna.

Steve Jobs kommenterar det hela så här:
“We want to be able to produce as many of our wildly popular iPods as the market demands.”

Avtalen är nog bra på flera sätt, men riskerar att sätta konkurrensen på pumpen. Bra är att företagen som Apple ingår avtal med får en garanti om försäljning och då kan börja tillverka minnen i seriöst stora mängder, vilket faktiskt kan gynna konkurrenterna. Bra är också att Apple får garanti om tillgång vilket gör att man inte kommer ha leveransbekymmer de närmsta fem åren.

Dåligt för konkurrensen är att Apple nog har förhandlat sig till en fet förtur, får tillverkarna problem att få fram minnen kan Apples konkurrenter känna sig blåsta och får helt enkelt ställa sig längst bak i kön. Dåligt är också att Apple med all säkerhet förhandlat till sig priser som ingen annan kommer att vara i närheten av att få.
www.apple.com/pr/library/2005/nov/21flash.html

  • Oregistrerad
  • 2005-11-24 08:13

Ursäkta...

1
Bevaka tråden