Tips på ergonomisk mus?

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Linköping
  • 2005-11-21 15:11

Jag letar efter just en ergonomisk mus till min iBook. Har märkt att jag redan nu vid min späda ålder (23) fått vissa problem med musarm, vilket jag måste åtgärda innan det blir riktigt illa, kommer att tillbringa större delen av mitt yrkesliv framför datorer.

Håller just nu på att prova PenClic Mouse från Ullman Technology (http://www.ullmantech.se), som är utformad som just en penna. Dessutom är den inte så dyr; att köpa ritplatta enbart för ergonomin känns något överdrivet. Dessutom har jag känslan av att det inte blir så "bärbart" då. Känner dock ändå att man lätt blir spänd i underarmen, å andra sidan har jag inte provat den så länge ännu att jag hittat "rätt" grepp hela tiden heller. Det största problemet för mig är att scrollhjulets position är lite obekväm, för att peka och klicka och dra och sånt är den däremot bra.

Har sett en mus från Perific (http://www.perific.com/products/), är dock lite skeptisk till den just eftersom den har trackball på sätt och vis. Är det nån som har testat den?
Jag har haft trackball tidigare, men trivs inte så bra med det eftersom de är så inexakta och ger samma onaturliga "handflatan-mot-bordsytan"-position.

Fö brukar jag byta vänster/höger då och då, det avlastar. Tar heller inte så lång tid som man kan tro att lära sig. Det är lite som att köra bil i vänstertrafik.

  • Oregistrerad
  • 2005-11-21 16:21

Jag har funderat på den här själv... kostar dock drygt 1000 kr (!)
Vertical Mouse heter den. Jag skulle vilja pröva den först... (detaljer på http://www.verticalmouse.no/)

Edit: tydligen så finns det inga drivrutiner för Mac. Men den fungerar med USB overdrive (shareware för 20 USD)

Stöd för underarmen och en Logitech MX700 var mumma för mina stora händer.

1
Bevaka tråden