Apple visar ny version av Mac OS X Server.

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

På WWDC visade Apple äntligen den nya versionen av Mac OS X Server. Till skillnad från den första versionen saknades inte mycket - eller vad sägs om nyheter som webbservern Apache, fildelning via det fria systemet Samba och utvecklingsverktyget Webobjects version 5 ? Quicktime Streaming Server version 3 fanns också bland nyheterna, som för övrigt visades på en ny Power Mac G4 som bland annat säljs med med dubbla 533Mhz-processorer, 256MB SDRAM, 60GB Ultra ATA/66-hårddisk och ett fyra portars nätverkskort för 10- och 100mbit/s ethernet. Det ser ut som Apple har sin första riktiga server på åratal, och ett operativsystem som matchar den.

Apache är i och för sig ingen nyhet på OS X. Den har hela tiden funnits på OS X server.
Vi har kört den i snart 2 år...

Vad som är intressant o se är om Macintosh Manager 2 håller måttet, vilket version 1.3 inte gjorde.. ev gör redan version 1.4 det iaf delvis om man läser nyheterna. Men det skall bli intressant o se hur MM2 blev.

Givetvis är inte Apache en nyhet i sig, men det är kul att inte Apple får några ideér och skapar en egen eller köper en annan lösning och slänger in.

1
Bevaka tråden