Chimera visar HTML-kod istället för websidan

Tråden skapades och har fått 9 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

När jag ska titta på min websida via Chimera webläsaren visar den bara HTML-koden. Sidan är gjord i Golive 6. Någon som vet hur man rättar till det?

Jag har ingen erfarenhet av Chimera, men sånt brukar uppkomma om man har glömt nån viktig tag, eller har nästlat taggarna fel. De flesta browsers gör sitt bästa och visar sidan så gott dom kan, medan andra är kinkigare.

Har du en länk till din sida lär det lösa sig på två röda.

http://www.martenhem.com

det är i så fall Golive som gör nåt speciellt med sidorna som inte Chimera gillar för jag kan skapa ett tomt HTML-dokuement och bara skriva typ hej hej... den listar ändå html-koden

  • Medlem
  • 2002-10-13 20:47

pröva lägg ett mellanslag före "charset":

content="text/html; charset=ISO-8859-1

Kanske det hjälper--

  • Oregistrerad
  • 2002-10-14 04:43

Antagligen ligger felet i att du har negativa värden för border- och framespacingattributen i framesettaggen. Det tillåter nog inte HTML-standarden.

*testa*

Japp, sätt dem till noll istället så går det bättre.

Felet är att http-headern som skickas för din sida identifierar dokumentet som "text/plain". Det är alltså inte Chimera det är fel på, utan i stället något med din server. Kör du Apache så kan det vara något fel med din "mime.types"-fil, alternativt att någon pillat sönder din httpd.conf-fil. Apaches configfiler ligger i /etc/httpd/, och de är bara att redigera med valfri textredigerare (t.ex. vi).

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Samuel K:
Felet är att http-headern som skickas för din sida identifierar dokumentet som "text/plain". Det är alltså inte Chimera det är fel på, utan i stället något med din server. Kör du Apache så kan det vara något fel med din "mime.types"-fil, alternativt att någon pillat sönder din httpd.conf-fil. Apaches configfiler ligger i /etc/httpd/, och de är bara att redigera med valfri textredigerare (t.ex. vi).

Konstigt är ju i för sig att det fungerar med IE och Netscape då...

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Kim Ahlström:
Antagligen ligger felet i att du har negativa värden för border- och framespacingattributen i framesettaggen. Det tillåter nog inte HTML-standarden.

*testa*

Japp, sätt dem till noll istället så går det bättre.

likadant jag kan skapa ett nytt html-dokument utan borders eller frames och bara skriva nån enkel text och det blir likadant ändå...

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Samuel K:
Felet är att http-headern som skickas för din sida identifierar dokumentet som "text/plain". Det är alltså inte Chimera det är fel på, utan i stället något med din server. Kör du Apache så kan det vara något fel med din "mime.types"-fil, alternativt att någon pillat sönder din httpd.conf-fil. Apaches configfiler ligger i /etc/httpd/, och de är bara att redigera med valfri textredigerare (t.ex. vi).

Du har rätt Samuel, det är något som är fel med min server. Testade på en annan dator och där funkade sidan klockrent i Chimera. Vet du vad jag ska ändra i mime-types-filen?

  • Oregistrerad
  • 2002-10-14 23:35

Hej! I /etc/httpd så finns både httpd.conf.default och mime.types.default som du kan kopera och ersätta de som du har ändrat i med. Såvida du inte har rört dem med så är de original och bör fungera..

Lycka till!

/Fredrik

1
Bevaka tråden