Golive och localhost...

Tråden skapades och har fått 6 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Nu har jag (med helt avgörande hjälp av Mattias) fått igång mySQL och PHP på min burk. Nu är det dags att använda Golive 6 att bygga php-sidor.

Men, int´ fanken får jag det att funka. Golive har ju en wizard som installerar erforderliga filer. Men jag får ett felmeddelande som säger att Golive inte kan hitta filerna.

Så, hur gör jag?

Jag har fått för mig att jag ska skapa en ny site för just detta i mappen "WebServer" som ligger i "Bibliotek". Är detta rätt?

Räcker det att skapa en ny site och använda wizard (om jag får det hela att funka), eller måste jag ansluta till servern (alltså min lokale sådan). Om ja, vilken adress då?
Varken [http://127.0.0.1] (som WebDAV) eller [ftp://127.0.0.1] accepteras.

Någon...?

/Bosse

Konsultera manualen brukar vara den enklaste vägen. Men visst skall erkänna att det verkar vara krångligt.

Kolla in här om du blir något klokare:
http://zorka.com/%7eellenm/article/
http://www.golivein24.com/tips/dynamic_content/03_apache_alias.html
http://www.oreillynet.com/pub/a/javascript/2002/05/31/golive_tools.html

  • Oregistrerad
  • 2003-01-10 09:25
Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Christopher Anderton:
Konsultera manualen brukar vara den enklaste vägen. Men visst skall erkänna att det verkar vara krångligt.

Vad långa länkar du skriver, Christopher

Hur har det gått Bosse?

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Christopher Anderton:
Hur har det gått Bosse?

Inge´ vidare...

Fast det kanske beror lite på min otålighet. Jag vill kunna allt NU...

Är lite besviken på att jag inte får igång Golive. Trots dina välmatade länkar. Till och med proffsen har ju probs att få igång Golives databas/php-funktioner.

Alltnog, jag har börjat att koda lite för hand. PHP och mySQL funkar ju, och en liten databas är fixad.
Så det går framåt. Fast sakta...

/Bosse

Jag började också koda för hand i php fast jag hade GoLive 6.0. Och jag gör det än... det känns bättre och så slipper

Citat:

kod:<pre style="font-size:x-small; font-family: monospace;">meta name="generator" content="Adobe GoLive 6"&gt;</pre>

[ 24. Januari 2003, 16:56: Meddelandet ändrat av: Simon Edwardsson ]

Citat:

citera:Skapades ursprungligen av: Simon Edwardsson:
Jag började också koda för hand i php fast jag hade GoLive 6.0. Och jag gör det än... det känns bättre och så slipper

Citat:

kod:<pre style="font-size:x-small; font-family: monospace;">meta name="generator" content="Adobe GoLive 6"&gt;</pre>

Ehrm.. Du har inte bemödat dig med att tittat så värst i inställningarna va?

1
Bevaka tråden