Utskrifter i Tiger hänger sig, mitt i utskriften.

Tråden skapades och har fått 20 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej
Jag har en Canon Pixma IP5000 kopplad till en Airport Extreme basstation. det är tre datorer som delar på skrivaren i nätverket.
Allt har fungerat bra tills jag installerade Tiger på min iBook. Sen skriver den bara ut en kvarts bild eller en och en halv A4 med text. Skrivaren fortsätter att blinka men inget händer, det blir aldrig klart
Jag tankade ner senaste drivrutinen från Canon, installerade om skrivaren i datorn och i basstationen, jag startade tom om basstationen. Men si det vill sig icke och jag blir trött på att slänga fotopapper.

Till saken hör att de andra datorerna inte har några problem med utskrifter alls. De tuffar på med Panther fortfarande.

Jag är inte glad. Har någon ett tips?

/Svante

Senast redigerat 2005-10-26 21:34

Kopplade skrivaren direkt till iBooken och då minsann så fungerade det. Passade på att gå igenom inställningarna på skrivaren. (Går ju tyvärr inte via Skrivarservern) Inget konstigt där heller.

Sen kopplade jag tillbaka och skrev ut lite via skrivarservern igen. Det fungerade bra så länge som man inte gör något annat. Kan det vara så att utskriften slukar iBookens kraft så att det inte blir något över till att göra något? Det ska i så fall inte låsa utskriften så man får börja om!

Detta hände mig förra veckan med samma skrivare via airporten fast jag kör en PB. Tror det är airporten som spökar...datorn tappar kopplingen till skrivaren.

Tiger + Airport & Skrivarserver = inte så stabilt!

Det dyker förhoppingsvis upp en uppdatering för Airport snart, (man kan ju drömma)

 • Oregistrerad
 • 2005-10-28 22:24

"skönt" att man kan läsa att man inte är i dum i huvet... Igår satt jag i 1 timme och försökte få en utskrift på min nätverkskopplade Samsung CLP-550N, med inbyggt nätverk.

Det är inga problem att installera skrivaren, antingen via Bonjour eller via IP...Men när man väljer utskrift så avbryts utskriften efter några sekunder, utan någon anledning.

Det fungerade utmärkt innan min uppdatering till Tiger, så nåt lurt med tiger är det allt.

Har någon annnan samma problem ??

mvh/ mangan

Jupp jag har samma problem med min Canon S830D. Funkade prima innan Tiger. Har en iMac G5 1.8. Hoppas det löser sig med 10.4.3 som bör komma när som helst enligt macenstein.com (http://macenstein.com/default/archives/77).

/Björn

 • Oregistrerad
 • 2005-11-02 08:39

Har det löst sig för någon ännu ?? samma problem i mitt fall efter uppdatering..

/mangan

 • Medlem
 • International user
 • 2005-11-02 08:45

Jag har också en Pixma IP 5000 som jag skriver på via en G4 som skrivarserver från en PowerBook via Airport. Det fungerar perfekt. Båda har Tiger, PowerBooken den senaste versionen och G4:an den förra.
Skrev ut i morse och det fungerade.

Jag har skrivit ut och det funkar, men jag fegar!
Jag har inte vågat surfa vidare eller skriva ut en bild till utan väntar snällt på att utskriften blivit klar.
Med tanke på att det var både OSX och Airport som fick sig en uppdatering så borde det dock vara lösta nu...... men men

Igår upptaterade jag till 10.4.3. Körde precis programuppdatering och där fanns AirPort-uppdatering 2005-001. Får se om detta löser utskriftsproblemet. Berättar så fort jag skrivit ut något "stort" (ska surfa, streama musik, ftp:a etc. samtidigt med utskriften...).

/Björn

Har precis provat och det är precis som förut, utskriften lägger av... inte kul.

/Björn

Kan bara bekräfta det! Jag backar nu till Panther. Tiger haltar och duger inte!

 • Oregistrerad
 • 2005-11-02 23:25

Jag sökte lite på Apples sidor om mitt problem (clp 550) och hittade följande:

Well I decided to open the box up and it works fine (duplexing and all) on both 10.3.9 and 10.4.2.

As others reported, installing with Bonjour seems to work but all jobs stop. If you follow the instructions given by a previous poster then it works very nicely:

You will need to have the correct drivers installed for 10.4 tiger to print over the network.You will need the post script drivers installed and add the printer as a network IP printer and select LPD then enter the ip address of the printer and select the SAMSUNG in capital letters and you will see CLP-550 PS, Select it and click next and select 64mb or optional tray if you have one and it should be ready to print."

Not sure why Samsung doesn't post more useful information on their web site, or get it to work with Bonjour, because it's quite a nice printer.

Svante: Surt som f*n...

Vet inte om det är Canons drivisar som suger under Tiger eller om Tiger som inte får det att lira i mitt fall men någon av dessa åker ut!

/Björn

Ursprungligen av Mr Spawn:

Svante: Surt som f*n...

Vet inte om det är Canons drivisar som suger under Tiger eller om Tiger som inte får det att lira i mitt fall men någon av dessa åker ut!

/Björn

Då jag just skaffat en Canon Pixma IP5000 och är klart nöjd med dess utskrifter så är det den jag behåller.... Droppen i går var att jag kunde skriva ut 1 + 0,2 webbsidor. (Den andra sidan blev hängande 10 cm ut)

Rätt trist , för jag har hittills varit mycket nöjd över OSX stabilitet på allt man gör.
(Ok, låt gå att Word är hypersensitivt )

Well man får tydligen aldrig vara nöjd.
Jag raderade och intallerade om Panther, efter ett tips stängde jag av fjärrkonfigurering på Airporten då det skull fixa problemet. Inga problem så jag uppgraderade till Tiger igen.

Men nu, grrr, sitter jag och gör julkort i siste minuten och utskrifterna kommer halvvägs eller blir helt dränkta i bläck.

Fy f... säger jag Tiger suger så fett så fett. Jag kastar den uppdateringen i soporna nu. Panter var det sista operativsystemet Apple gjorde som var genuint.

Åhh, vad jag är sur nu. Kommer att behöva blåsa ur iBooken en tredje gång tack vare detta:mad:

 • Oregistrerad
 • 2006-01-20 10:10

Jag har samma problem ända ses jag installerade Tiger. Har en Canon i865 ansluten till AP. Blir lika förbannad varje gång jag ska printa. Ibland går sidorna igenom men oftast fastnar det och jag får skriva ut samma sak flera gånger.

 • Medlem
 • Kungsbacka
 • 2006-01-23 15:21

CLP funkar inte med 10.4.4 heller...j*vla skit!!

 • Medlem
 • White Beach, Puerto Galera
 • 2006-04-07 21:39

Någon som har fått det att funka än?

Long time...
Nu installerade jag just Firmware 5.7 och Apple nämner bl.a. förbättrad stabilitet för trådlösa utskrifter. (Bara typ sådär ett år för sent)
Men jag är nöjd med iBookens Panther än så länge så de vete katten om jag har lust att testa med Tiger igen. (Backa systemet är ju allt annat än bekvämt och enkelt)

Gammal tråd blir som ny...

Lustigt, söker på ett problem jag hade för flera år sedan men som uppstått igen i och med att jag nu installerat en Canon IP4700. Vad hittar jag om inte min egna gamla tråd från 2005. O:-)

Jag har kvar samma gamla UFO-Airport Extreme men nya datorer som alla kör 10.5. Men den nya skrivaren hänger upp sig när jag skriver ut trådlöst. Märkligt.

Lösningen nu blir till att låta den Mini jag har som mediacenter agera skrivarserver istället för Airporten. Så länge jag inte skriver ut något samtidigt som jag tittar på en HD-film bör det inte vara något problem tycker jag. Minin har 2 GB minne installerat men det är den förra modellen med bara 64 MB VRAM. Det lär väl visa sig.

UFO't kan jag ha kvar ett tag till, det binkar så snyggt däruppe på väggen...

...och det funkar bra nu med Minin som server...

Senast redigerat 2009-11-16 23:03
1
Bevaka tråden