Utveckla program i Mac os X

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej!

Har nu skaffat min första mac och är intresserad av att testa att utveckla program till mac os x. Jag vill ha lite tips på vad man ska börja med och vilka böcker som kan rekommenderas.

Tack på förhand!

Mvh Adam

Här har du en tråd som gick tidigare med en liknande fråga.

Jag har tidigare läst C++. Det kan vara en idé att skaffa sig grundkunskaper i ett programspråk som C++ (och många kommer säkert ge andra alternativa programspråk som säkert är lika bra eller bättre). Jan Skansholm har skrivit en bok som heter "C++ Direkt". Det är en kursbok som jag följde och som jag tyckte var bra om du är helt grön på programmering.

Vad gäller programutveckling mot Mac OS X så är mitt tips att lära dig Obj-C och Cocoa. Jag har läst (eller rättare sagt håller på att läsa) två böcker. Den ena är "Cocoa Programming for Mac OS X" Aaron Hillegass som jag varmt kan rekommendera. Den förklarar på ett pedagogiskt sätt från grunden hur man skall gå tillväga för att skriva applikationer för OS X. Den andra är O´Reillys "Learning Cocoa". Den är inte lika pedagogisk, och exemplen är lite väl "punkt-för-punkt"-beskrivna för att man skall tvingas lära sig själv, men i kombination med "Cocoa Programming..." tycker jag ändå att den fungerar som ett bra komplement.

/Jont Olof

Hej
Testa Revolution. En kusin till HyperCard. Kanske inte lika coolt att jobba med (som C++, etc), men lätt att komma igång.

Oxå en nybörjare.

1
Bevaka tråden