script från datormagazin - om inaktivitet

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Stockholm
  • 2002-09-04 19:54

Hej!!
Fick gratisnummret av Datormagazin(bra tidning!!) och vart träffad av "Utvecklaren" sidorna.. precis vad jag håller på med just nu... Inte att bygga ett community riktigt , men någonstans i närheten... en medlemsdatabas och folk loggar in på sidan och skriver inlägg med mera...

Till saken.
Tror något blivit vajse.... I tidningen skriver de om hur man loggar ut användare som varit inaktiva för länge.. kodsnutten lyder:

date_add(tidstampel, interval 300 second) + 0 "krokodil" (now()+0)

(fan, fick inte skriva ut krokodiltecknet.. den öppnar gapet åt höger iaf.)

Bara det att det fungerar inte... den loggar inte alls ut användare.
Efter att ha kollat på php.net så verkar det vara som så att funktionen "date_add()" inte finns... heh... så nu till min verkliga fråga, Hur kollar man om någon varit inaktiv i mer än , säg 300 sekunder? (använder mig av timestamp14)

(alternativt, vad är fel med kodsnutten åvan?)
Mvh

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2002-09-07 19:16

Tack för all hjälp
har lyckats lösa problemet själv...

tack ändå
Mvh

1
Bevaka tråden