Dåligt med macstöd

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Oregistrerad
  • 2005-09-29 11:12

Elitserien ha dragit igång. Förra säsongen utestängde hockeligan.se alla mac och *nix användare från att kunna höra liverapportering från matcherna. Kravet var Windows och WMP 9. Nu gör Canal+ en likadan miss. Men inte nog med att man utestänger en stor del av sin publik. Man lockar till sin nya tjänst med orden "Canal+ erbjuder alla som har tillgång till bredband möjlighet att följa sitt lag i direktsändning på webben". På sidan kan man se en bild på en Powerbook G4 och ett quicktimefönster.

http://www.canalplus.se/minisite/elitserien05/index.html

Vid närmare granskning så visar det sig att tjänsten endast är för de som har windows och WMP 9 och bredband. Den har inget att göra med "alla som har bredband" eller quicktime, eller Mac....

Dåligt att man på 2000 talet inte kan ordna en teknisk lösning som fungerar för "alla med bredband".
Fånigt kanske kan tyckas, men denna oförmåga att ordna fungerande tekniska lösningar för alla fick nyligen en allvarlig konsekvens då bara windows användare kunde utnyttja webben i samband med orkanen Katrina:

http://www.99mac.se/forum/showthread.php?t=84253&highlight=katrina

Nåväl, jobbig som jag är så har jag mailat och påpekat felaktigheterna. Om man inte säger vad man tycker så kanske aldrig någon får reda på det.

Skickade också iväg en fråga. Inte för att jag kommer att följa hela elitserien, men om rätt lag kommer till slutspel så skulle jag definitivt kunna bli intresserad av att köpa ett program eller ett par.

1
Bevaka tråden