Uppdatering från 10.2 till 10.3 funkar inte

Tråden skapades och har fått 6 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Solna
  • 2005-09-23 12:05

Har en dual 867 mirror door med OS 10.2 installerat. Nu vill jag uppdatera till 10.3

Av någon anledning så vill inte maskinen starta upp från Panther skivan. Det ända som händer är blåskärm och snurran.

Jag kollade firmware men den verkar vara ok

Jag har försökt allt jag kan komma på så nu undrar jag om någon känner till problemet eller har någon lösning??

Erik

  • Medlem
  • Kungälv
  • 2005-09-23 12:09

Vad är det för Panther-skiva du använder?

Är det en skiva från ett fristående paket, en bränd kopia eller en skiva som är medskickad någon annan Mac-modell?

  • Medlem
  • Solna
  • 2005-09-23 12:51

Skivan är från ett fristående paket direkt från Apple. Jag har kunnat installera samma skiva på andra burkar men just den här går inte.

Och jag förstår inte varför??

  • Medlem
  • Solna
  • 2005-09-23 13:01

För att tydligöra ytterligare så har jag provat två olika OS10.3 skivor och ingen fungerar.
Jag har även kollat att burken kan start från skiva genom att starta från OS 10.2 och det fungerar.

Någon som har förslag??

  • Oregistrerad
  • 2005-09-23 13:28

Det finns två saker jag brukar göra i dylika lägen.
zappa pram (äpple+alt+p+r vid uppstart startbong x 3)
och resetta nvram (äpple+alt+o+f vid uppstart)
sedan skrivs dessa tre rader i nvram-konsollen som ploppar upp.
'reset-nvram' (returknapp)
'set-defaults' (returknapp)
'reset-all' (returknapp)
allt skrivs utan (') då och startar sedan om datorn automatiskt.

sen kan man också starta upp i 'single user mode' (äpple+s vid uppstart)
och kolla integriteten av filsystemet med hjälp av ett unixkommando
'fsck -yf' (detta görs om tills datorn rapporterar att inga fel hittats)

lycka till och jag hoppas jag inte skrev alltför otydligt
/Jonny

  • Medlem
  • Solna
  • 2005-09-23 13:46

Tack för svaret

Jag ska prova och återkomma.

Jag undrar bara om detta är något känt fel.

  • Medlem
  • Solna
  • 2005-10-05 16:55

hej igen

Ville bara meddela hur det hela löste sig, så någon annan med samma problem kan få ett tips.

Efter att ha testat allt så visade det sig att det var tredje parts minnena som orsakade problemet.

När jag tagit ut dom så funkade det.

Det betyder att kravspecen på minnena måste ha ändrats mellan sytemuppdateringarna.

Nu löste det sig men jag kan tycka att apple borde känna till det hela och varna för det.

/Erik

1
Bevaka tråden