Kan inte slänga en DMG-fil i papperskorgen

Tråden skapades och har fått 8 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Har precis köpt en IMAC (var tidigare pc användare).

Försöker slänga en dmg-fil i papperskorgen men Finder säger att programmet används fast det bevisligen inte gör det. Programmet är Azureus.

Någon som vet hur an gör?

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2005-09-13 13:57

Kolla så att alla volymer som har med dmg:n att göra är avmonterade och stäng ner alla öppna program, så ska det gå att slänga den sen. Vill man vara lite mer metodisk kan man fundera lite på vilka program som kan tänkas ha haft kontakt med innehållet på DMG:n. Har du läst readme-filen för programmet? Stäng ner textedit. Visat bilder? Stäng ner Förhandsvisning.
Typ.

Har prövat att stänga ner alla program utan resultat. Vet inte vad du menar med att "alla volymer ska vara avmonterade".

  • Medlem
  • 2005-09-13 14:16
Ursprungligen av onibaba88:

Har prövat att stänga ner alla program utan resultat. Vet inte vad du menar med att "alla volymer ska vara avmonterade".

Syns volymen som .dmg:n innehåller på skrivbordet? Isf, avmontera den genom att dra den till papperskorgen. Sedan ska det gå att slänga själva .dmg:n.

Kan inte slänga en DMG-fil i papperskorgen

Just köpt en IMAC och är lite grön (fd PC).

En dmg-fil har fastnat på skrivbordet. När jag försöker slänga den i papperskorgen säger Finder att programmet används fast så inte är fallet (inte vad jag kan se i alla fall). DMG-filen innehåller Azureus.

Hoppas någon vet hur jag ska lösa problemet.

  • Oregistrerad
  • 2005-09-13 14:12

Är den virtuella skivan fortfarande på skrivbordet? I så fall går det inte att slänga. Eller så har du öppnat något som låg i den som fortfarande är öppet, t ex en textfil typ Läs detta först.txt. Mata ut "hårddisken" genom att markera den och dra den till papperskorgen, eller med äpple-e. Stäng ner andra program som kan ha med installationen att göra. Sedan borde du kunna slänga den.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2005-09-13 14:21

Där har vi det nog. Dra alla ikoner som ser ut som den nedan till papperskorgen. Då avmonteras de från filsystemet. De flesta program man laddar hem kommer i form av en sådan "virtuell disk". Det som händer när man dubbelklickar på en DMG-fil är att de ansluts till filsystemet. Så länge de är anslutna till filsystemet används DMG-filen.

Hej
Enklast är kanske att logga ut och sedan logga in igen, eller starta om datorn. Sen bör du kunna slänga filen och tömma papperskorgen.
Lycka till
Lennart

Tack för hjälpen. Omstart var melodin. Det som snurrade i bakgrunden stängdes av och dmg:n gick att slänga.

Ibland är det för enkelt.

1
Bevaka tråden