Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Bilddatabas

Tråden skapades och har fått 32 svar. Det senaste inlägget skrevs .

Jag avråder dig från PHP och duckar samtidigt, det är inte billigare med PHP än med Lasso om man kalkylerar med att ens arbetstid är värd något. Sök i tidigare diskussioner om PHP vs Lasso tex, har skrivit en hel del om detta här på 99Mac.

För att få 3000 tumnaglar behöver du bara lära något av alla de program vad du vill och sedan går du hem och lägger dig, så batchkonverteras allt under natten. Följande program har batchkonvertering: Graphic Converter, Adobe Photoshop, FireWorks mfl. Det fanns en diskussion om detta i förra veckan tror jag.

Om du vill lära dig PHP så är väl http://www.php.net/ ett bra ställe att börja.

Min webbsite om Lasso är inte klar tyvärr, men finns här:

http://lassokurs.intelligentmammals.se/

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2004-06-21 23:16

Du behöver inte lära dig PHP. Någon annan har redan gjort det åt dig!

http://gallery.menalto.com/

Jag har använt Java och MySQL

Tjenare!

Jag har gjort en java-applikation där man lagrar bilder i databasen och lägger dem typ i mappar. MySQL verkar ha rätt bra stöd för BLOB faktiskt.

Kollade även på PostgreSQL, men deras BLOB stöd verkar lite tillkonstlat och dumt, däremot så verkar den databasen ha mer features än vad MySQL har, typ som stored procedures, triggers och annat.

Som sagts innan så är det ju bra att dessa databaser är gratis (i alla fall för icke kommersiella syften). Skulle du vilja ha källkoden till min java-app så kan du ju dra iväg ett mail till hp@hagblom.net så kan jag se om jag kan skicka iväg den till dig, så har du något att titta på.

Mvh HP

Bevaka tråden