Vad är Rendezvous i iChat?

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Har nyligen börjat använda iChat, vilket fungerar väldigt bra. Lite tomt i kontakterna än dock. Men till min fråga: Vad är Rendezvous för något och vad är skillnaden mellan det och AIM? Känner att det borde man kanske redan veta, men jaja.
Tack på förhand!

Apple kallar det numera Bonjour. Läs mer här: http://www.apple.com/se/macosx/features/bonjour/

Bonjour låter dig omedelbart skapa ett nätverk av datorer och smarta enheter bara genom att ansluta dem till varandra. Sedan tar datorerna och enheterna över och kommunicerar automatiskt om vilka tjänster de erbjuder varandra.

Mad andra ord: Macar i ett nätverk kan köra iChat med varandra via Rendezvous. Man behöver alltså inte har något AIM/.Mac-konto för att kommunicera med iChat inom det lokala nätverket. Mycket trevligt att använda det på jobbet.

Rendevzous är till för ditt intranät!

PS: Det har bytt namn och heter Bonjour nu (Det låter som ett skämt men det är det inte. Apple blev stämda eller något liknande så dom bestämde sig för att byta namn...)

.......Christian was here first!

Tänk på att skriva tydliga rubriker för att för snabbare svar. Förtydligade rubriken från "iChat".

2 switchers försöker använda Bonjour

Hej!

Vi satt igår och hade vår första MacPub i vår ensamhet.. Sakta men säker ser vi ljuset bli allt tydligare.. Vi försökte oss på att chatta via iChat och Bonjour.. Vi fick upp varandra (inte som ni tror) men det gick inte att skicka ngt meddelande.

Vad gjorde vi för fel.... Brandväggarna var avstängda..

Mvh
ru4real?

  • Oregistrerad
  • 2005-09-17 21:46

Hej, jag har också problem med iChat och bonjour

den som är inloggad på iChat på powermacen hittar den som är inloggad på iChat på powerbooken, men den som är inloggad på iChat på powerbooken hittar inte den som är inloggad på iChat på powermacen

När man försöker skicka meddelanden från powermacen till powerbooken kommer dessa alltså inte fram. Och det går inte ens att skicka från powerbooken till powermacen då powerbooken inte visar att det finns någon online ens en gång.

Det har fungerat fint förut, vad kan vara fel?

1
Bevaka tråden